Nintendo annoncerede i morges, at den nye Nintendo Switch-konsol bliver lanceret i hele verden fredag den 3. marts.

Pakken vil indeholde selve konsollen, håndkontrollerne Joy-Con (L) og Joy-Con (R), Joy-Con grip (til at sammensætte de to Joy-Con til en håndkontrol), et sæt Joy Con-håndledsremme, Nintendo Switch dock (der holder selve konsollen og tilslutter den til tv’et), HDMI-kabel og strømforsyning. Konsollen lanceres i to stilfulde versioner: en version med et par grå Joy-Con og en version med en neonblå og en neonrød Joy-Con.

”Nintendo Switch er en helt ny type spilkonsol, der byder på et bredt udvalg af spillemåder”, udtalte Nintendos præsident Tatsumi Kimishima. ”Vi vil præsentere verden for nye oplevelser gjort mulige med den unikke Nintendo Switch-hardware og Joy-Con-håndkontrollerne.”

Nintendo Switch er et stort gennembrud for spilkonsoller. Dette er ikke blot en spilkonsol, der tilsluttes dit tv, men også en håndholdt konsol, som du kan spille uden for hjemmet. For første gang nogensinde kan spillere tage sin spiloplevelse fra tv’et med alle andre steder. Nintendo Switch-skærmen er desuden trykfølsom for spil, der gør brug af denne funktion. Batteritiden varierer alt efter spil og hvor du spiller, men kan være på over seks timer. Fx kan The Legend of Zelda: Breath of the Wild spilles i over tre timer uden at behøve en genopladning af Nintendo Switch. Er du ikke hjemme, men har adgang til strøm, kan du oplade med konsollens medfølgende strømforsyning.

De fleksible Joy-Con byder på mange overraskelser. Hver Joy-Con har en fuld opsætning af knapper og kan ud over at anvendes som to håndkontroller sammensættes til en stor håndkontrol med Joy-Con grip. De indeholder desuden hver sit indbyggede accelerometer og er bevægelsesfølsomme.

Nintendo Switch har en del funktioner, der gør den endnu mere interaktiv. Den venstre Joy-Con har en Capture Button til at tage skærmbilleder med, som du kan dele med venner direkte på de sociale medier. Den højre Joy-Con indeholder NFC-funktion til at aflæse dine amiibo-figurer, ligesom den har et IR Motion Camera, der registrerer afstand, form og bevægelse hos et nærliggende objekt. Fx kan den registrere, hvor langt væk en spillers hånd befinder sig samt om den er formet som sten, saks eller papir. Begge Joy-Con gør brug af avanceret HD rumble-funktion, hvilket vil gøre visse typer spil endnu mere realistiske takket være ganske små, subtile vibrationer. Denne funktion er så præcis, at du skulle kunne fornemme isterninger bevæge sig i et glas, når du ryster din Joy-Con.

Nintendo Switch gør det let for spillere at spille sammen. Op til otte Nintendo Switch kan forbindes med hinanden til lokalt spil. Med håndkontrollerne Joy-Con er det nemt at dele spiloplevelsen, hvor end du finder dig. Du vil naturligvis også kunne spille spil online. Nintendo afslørede desuden en ny tjeneste til onlinespil, der præsenteres i løbet af foråret, og som du kan teste gratis allerede ved lanceringen af Nintendo Switch. Tjenesten får en app til smartphones og tablets til sommer.

Nintendo Switch understøttes af mange tredjepartsudviklere. Fx Activision Publishing Inc., Electronic Arts, Take-Two Interactive, Ubisoft, Warner Bros. Interactive Entertainment og mange store japanske udviklere. For udviklere som fx Bethesda Softworks er det første gang de udgiver et spil til en Nintendo-platform.

Se også frem til spil som EA Sports FIFA, The Elder Scrolls, NBA 2K, Minecraft med flere. Spil til Nintendo Switch vil desuden ikke være regionslåste.

Udvalgte spil fra Nintendo

The Legend of Zelda: Breath of the Wild: Forbered dig på det største Zelda-eventyr nogensinde. Begiv dig ud i en enorm, åben verden, som det vil tage dig uendelig mange timer at udforske fuldkomment. Spillet er kompatibelt med Wolf Link amiibo, Link (Rider) amiibo, Link (Archer amiibo) og Guardian (amiibo). Ud over standardversionen udkommer en Limited Edition, som indeholder spillet, The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sound Selection CD og en “Master Sword of Resurrection figure”. Udkommer 3. marts.

1-2-Switch: Dette er det første Nintendo-spil, som kan spilles helt uden brug for at kigge på en skærm. I stedet skal du se din modspiller i øjnene. Du kan fx udfordre dine venner i revolverdueller eller forsøge at kopiere hinandens dansebevægelser. Dette er et kreativt, innovativt spil, der er det perfekte partyspil. Udkommer 3. marts.

ARMS: Her udøver du en ny kampsport, hvor du bokser med meget fleksible teleskoparme. Armene gør spillet til et miks af boksning og skydning. Det gælder om at ramme plet samt at være lidt finurlig. I takt med at du spiller dette med dine venner, vil du opdage, at ARMS har en dybde, du ikke kunne gennemskue fra start! Spil det online eller lokalt. Udkommer til foråret.

Mario Kart 8 Deluxe: Spil den ultimative version af Mario Kart 8, hvor og når som helst! Op til otte venner kan spille sammen lokalt. Siden Wii U-versionen er der kommet flere figurer til som Inkling Boy og Inkling Girl fra Splatoon samt King Boo, Dry Bones og Bowser Jr. Desuden er spillet forbedret og opdateret på flere områder. Mario Kart 8 Deluxe kan spilles i 1080p og udkommer 28. april.

Splatoon 2: Opfølgeren til bestselleren Splatoon kommer til Nintendo Switch. Se frem til helt nye baner, våben og flere flotte outfits. Spil med enten Nintendo Switch Pro Controller (sælges separat) eller Joy-Con. Splatoon 2 kan spilles både lokalt og online. Spillet understøtter desuden stemmechat, hvis du bruger den nye applikation til smartphones og tablets. Udkommer til sommer.

Super Mario Odyssey: Dette bliver det første helt åbne spil, hvor Mario kan udforske sin verden fuldt ud siden Super Mario 64 og Super Mario Sunshine. Her hopper Mario ud af Mushroom Kingdom og tager på eventyr nye, mystiske steder. Marios kasket får desuden en vigtig funktion i Super Mario Odyssey. Udkommer i slutningen af 2017.