Når danskerne i juleferien tænder for hjemmets spillekonsol eller computer, vil det med stor sandsynlighed foregå i selskab med venner og familie. Computerspil er nemlig en social aktivitet, og 40 pct. af Danmarks computerspillere bruger det meste af deres tid foran skærmen i selskab med andre, mens 32 pct. spiller online via internettet. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for PlayStation Danmark. Udviklingen sætter krav til producenterne om at skabe nye tjenester, der gør det nemmere at spille sammen og være sociale.

Julen betyder tid sammen med venner og familie, men det er ikke kun juletræet og gaverne, der samler os. Danskerne elsker nemlig også at rykke sammen foran spillekonsollen og computeren og spille sammen eller mod hinanden.

I en ny undersøgelse har PlayStation Danmark og YouGov spurgt 1008 danske computerspillere om deres spilvaner, og hele 40 pct. af de adspurgte svarer, at de altid eller oftest sidder sammen med andre, når de spiller konsol- eller computerspil. Dertil kommer, at 32 pct. spiller med vennerne eller andre online via internettet.

”Mange tror nok stadig, at folk, der spiller computerspil, sidder alene i mørket uden kontakt til omverdenen. Men konsolspil er i høj grad en social aktivitet, og vi kan tydeligt mærke, hvordan flere og flere danskere bruger mulighederne for at spille med andre. Især online hvor man i dag kan spille de fleste spil med andre over nettet,” siger Steffen Lauritsen, der er salgschef i PlayStation Danmark.

 Alle spil skal være sociale

De fleste konsol- og computerspil giver i dag mulighed for at dele sine spiloplevelser med omverdenen, og det er et stigende krav fra forbrugerne, at de kan spille sammen med andre. Det oplever man hos PlayStation, der af samme årsag netop har lanceret tjenesten Share Play, der gør det muligt at dele et spil med sine venner over internettet, også selvom de ikke selv ejer spillet.

”Ligesom meget af vores interaktion i dag foregår på de sociale medier, så forventer spillere i højere og højere grad, at de kan interagere med andre, mens de spiller. Det skal vi som spiludbydere understøtte med de tjenester, vi tilbyder forbrugerne,” siger Steffen Lauritsen.

 Sjovere at banke vennerne

PlayStation har også undersøgt, hvad danske computerspillere kan lide ved at spille sammen med andre, og her er det især muligheden for at samarbejde med andre, som computerspillerne er begejstrede for.

Samtidig er der ikke noget bedre end at banke vennerne. Det siger hele 64 pct., der er enige i, at det er sjovere at vinde over sine venner end over en computer. Desuden understreger spillerne, at det er mere udfordrende at spille mod et andet menneske end mod en computer.

Undersøgelsen bygger på svar fra 1008 danskere mellem 15 og 45 år, der spiller konsol- eller computerspil mere end en gang om året.

Vedhæftede filer:
Faktaark – Computerspil bringer folk sammen.docx