Så er den opdatering til PlayStation 5 ude som aktiverer det M2 slot som findes i maskinen. Det anvendes til at udvide den interne lager. Det betyder at du nu kan anskaffe et M2 SSD drev på op til 4Tbyte som lager til din PlayStation 5. Kigger jeg på Call of Duty Warzone som lige nappende ca. 300Gbyte så er der afgjort behov for mere når vinterens spil begynder at udkommer. Bortset fra at det kommet til at kræve lidt tålmodighed for at finde et passende SSD drev så er operationen simpel.

Du skal første slukke din PS5. Har du den i dvaletilstand skal du tænde og derefter vælge at slukke den helt. Tag alle kabler ud og læg den fladt ned ”på hovedet”. Det betyder med disk drevet nedad eller så PS5 logoet på den hvide sideplade vender ned mod bordet. Du skal lægge den så siden med stil vender ind mod dig selv. Så løfter du i hjørnet bagerst til højre. Du skal tage rimeligt fast uden at være voldsom. Samtidig med at du løfter så skub til venstre side. Så glider sidepladen af.

Så sidepladen er fjernet så det det under dækpladen øverst du finder M2 slottet. En lille nummer 1 Philips skruetrækker passer. Fjern skrue og dæksel. Så kan du se hvor din nye SSD skal sættes ind. Du kan montere den med hakket i printet op og til venstre. Det kan du tydeligt se når du kigger ned. Der er plads til alle længder så 30, 42, 60, 80 (som den jeg bruger har) og 110. Så du har fleksibiliteten.

Det store spørgsmål er hvad du skal vælge. Tja den som du kan finde er nok det bedste bud. Jeg har valgt en ”WD Black SN850 NVMe SSD SSD WDS100T1XHE 1TB M”. Det er en 1T med køleplade. Det du skal kigge efter er følgende:

  • PCIe Gen4 interface
  • Mellem 250GB – 4TB kapacitet
  • 5.500MB/s read eller hurtigere (WD N850 måler PS5 til 6.600MB/s)
  • Formfaktor 2230, 2242, 2260, 2280 eller 22110
  • Der skal være køleplade på (enten fra fabrikken eller noget du selv monterer)
  • Max dybde 2,45 mm (køleplade under SSD)
  • Max højde 8 mm (køleplade over SSD)

Du kan finde Sony anbefalinger her: https://www.playstation.com/en-us/support/hardware/ps5-install-m2-ssd/ Jeg vil ikke anbefale en SSD der er bredere end 22mm. Ja specs siger op til 25mm men det er der lige knapt plads til. Ud over WB hvad virker så? Ja de andre som jeg har prøvet er bl.a. ”Adata XPG S70 Blade”, ”Seagate FireCuda 530 1TB Heatsink” og ” Gigabyte AORUS Gen4 7000s” selvom den har en samlet højde på 11,4mm mod de anbefalende 11,25mm. Jeg har kun prøvet dem som leveres med køleplade. Det bliver lidt for usikker for mig hvis jeg selv kan rode med en passende køleplade ud over at finde den rigtige SSD. Det kan være vi kigger på dette senere på året.

Så er det bare om at sætte det hele sammen igen og starte PlayStation 5. Den kommer med en notits om at der er sat et M2 SSD drev i maskinen og at det skal formateres. Det er bare at trykke ok indtil du er igennem. Du får ydelsen for read så du ved hvor du ligger i forhold til specifikationen. Så er det bare at vælge dette medie til at som standard til at gennem spil på.

God fornøjelse.