Der er blevet arbejdet på The Order: 1886 som koncept siden 2005. Ready At Dawn udviklede i 2009 deres egen spilmotor (ProFX) for til fulde at udnytte potentialet i PlayStation 4 og herfra har projektet for alvor taget fart.

The Order: 1886 er et action adventure der foregår i et unikt perspektiv af Victoria-tidens London, hvor mennesket bruger teknologi for at bekæmpe en oldgammel ondskab. Du tilhører en grupper af riddere – The Order – der har svoret at bekæmpe ondskaben for at ændre historiens gang.

The_Order_1886 03

Stilen minder om film hvor der anvendes lensflares for at fremhæve den meget organiske verden. Du vil opleve at PlayStation 4 kombineret med Ready At Dawns spilmotor får alt til at fremstå med en realisme der aldrig tidligere er set i et spil. Alt i The Order er modelleret som bløde emner der giver et helt andet liv en den traditionelle stive fremstilling. Det giver også mulighed for at morfe, altså skifte fra ét udseende til et andet, på noget så statisk som metalbjælker. Som Game Director  Dana Jan bemærker ”Stive objekter er hårde og har ingen fleksibilitet, mens bløde objekter har et element af fleksibilitet. Det afspejler den fysiske verden og giver troværdighed.”

The_Order_1886 02

Historien

Historien tager sin begyndelse omkring det syvende eller ottende århundrede, hvor den genetiske masse hos mennesker begynder at blive forskellig. Langt de fleste forbliver let genkendelige som mennesker mens andre får mere dyriske træk og bliver kendt som halvblods. Disse skabninger bliver kategoriseret med navne fra mytologien. Det er disse mytologiske halvblods der skaber konflikten og en verdensomspændende krig ænderer historiens gang. Selvom menneskene er i overtal så er halvblods stærkere og mere robuste og derfor vinder de slag efter slag.

Menneskeheden eneste chance er en gruppe af modige og stålsatte individer der kæmper mod halvblods – de er kendt som riddere af The Order. Mange riddere er faldet i kamp gennem århundrederne. Hver eneste gang har en væbner taget over og i hans eller hendes navn fortsat kampen.

Langt senere, i det 19. århundredes konfliktramte London specielt i området omkring Whitechapel, er balancen flyttet og halvblods er tvunget til at finde en anden måde at overleve. Menneskene har gjort utrolige teknologiske fremskridt og patruljerer i luftskibe over London. Kæmpe havneanlæg tårner sig op overalt hvor for at sikre elforsyningen til de toge der forbinder de forskellige bydele. Det er teknologi der har sikre et forspring i kampen mod halvblods.

The_Order_1886 04

Selvom truslen fra halvblods er blevet mindre over tid så har The Order nu en ny udfordring. Der er et ulmende oprør blandt de nederste sociale lag over den voksende forskel mellem rig og fattig.

The Order skal kæmpe på begge fronter mens de samtidig har deres egen dæmoner at slås med.

Figurerne

Hovedhistorien handler om Sir Galahad’s eventyr og gennem denne fortælling introduceres spilleren til andre medlemmer af The Order.

Sir Galahad har et nært forhold til alle i sin gruppe. Malory som mentor, Lafayette som ven og Isabeau som noget mere.

Lady Igraine er en af de yngre riddere

Marquis de Lafayette er set det meste af verden og har en sorgløs holdning til livet hvilket bringer liv og energi til gruppen. Hans visdom og taktiske evner er blevet bemærket af The Order.

Sir Percival er gruppens ældste og mest erfarne medlem. Den eneste du altid ved vil gøre det rigtige i enhver situation.

The_Order_1886 01
Marquis de Lafayette, Sir Galahad, Sir Percival, Sir Galahad og Lady Igraine

 

Våben

Der er selvfølgelig også våben. De er blevet tænkt til at være så realistiske som muligt og reflekterer den teknologiske formåen på det historiske tidspunkt. Der er masser af spændende som f.eks. Arc Gun der er velegnet til at nedkæmpe stærkt pansrede fjender på lang afstand. Du skal holde skyde knappen nede for at udløse et lyn af elektricitet. Der er også granater der både kan kastes som klassiske Frags eller med en lille split anvende som en mine. Thermite riflen skyder en kugle lavet af kondenseret jernoxid. Det andet skud er en superophedet kugle der sikre at jernoxiden bryder i brand og sender fjenden i døden i et ildhav. Combo Gun er et fleksibelt våben der med komprimeret luft sender fjender flyvende rundt, mens standard riflen bruges til at gøre det af med dem.

The_Order_1886 05

The Order: 1886 udgives eksklusivt til PlayStation 4.