PlayStation Originals er serier og film som er en del af det indhold som findes tilgængelig for PlayStation Plus abonnenter. Det første indhold som er blevet tilgængelig i Danmark er serien Powers. Den bringes til PlayStation i samarbejde med ViaPlay hvor den også kan ses. På PlayStation findes en dedikeret Powers afspiller som kan hentes gratis. Du kan udover at se de enkelte afsnit også finde information om de forskellige karakterer og skuespillere der er med.

powers 00Serien foregår i en parallel virkelighed til Jordens Los Angeles hvor nogle mennesker har fået specielle kræfter eller Powers. Kræfterne udvikles i puberteten og kan være alt fra de lidt ynkelige som kan svæve op til en halv meter over jorden til de mere spektakulære som at kunne flyve og teleportere. Det er lidt i stil med PlayStation eksklusiven Infamous Second Son, selvom der er et meget større udvalg af kræfter. Det er ikke alle som anvender deres evner til det gode og derfor er en speciel politi enhed dannet til at fange dem som anvender deres kræfter til personlig vinding.

I denne Powers Division møder vi Christian der selv tidligere har haft kræfter og her gik under navnet Diamond. Nu er han helt almindelig og skal sammen med sin partner skal fange de Powers der ikke overholder loven. De er ikke nogen enkel opgave for alle Powers bliver dyrket som idoler. De mest hengivne fans, wannabies, klæder sig endda som deres favorit Powers og holder til i samme natklubber. Så er der selvfølgelig også Christians gamle venner fra da han var et stort navn. Der er både Wolf, Johnny Royale og Retro Girl.

powers-heroesSelvom Wolf sidder bag tremmer i det specielle fængsel for Powers, kaldet Skakten (The Shaft) og Johnny efter sigende skulle være død så er der lagt op til masser af gode historier. Der er også mange der haft mistet familie medlemmer når forskellige Powers har kæmpet mod hinanden. Ikke alle er positive overfor Powers – selv dem som er retskafne. Tilføj narkotikummet Sway der skulle booste eksisterende kræfter og aktiverer sovende kræfter i teenagere og så er optakten til en fængslende serie skabt.

Jeg har set sæson 1 som er de første 10 afsnit. Efter en lidt langsom start i de første par afsnit så får de enkelte karakterer meget mere dybde i de følgende samtidig med at historien får lov at få mange flere strenge. Persongalleriet udvides og nogle lidt specielle Powers ser dagens lys, hvor en af de mere spøjse er Simons. Det vigtige her er at navnet er i flertal. Simons kan nemlig skabe selvstændige udgaver af sig selv. Det giver nogle meget sjove situationer. Bl.a. besvarer en af Simons en telefon, giver den til Johnny og siger ”Det er mig”. Johnny spørger ”Hvad vil du?” Simons svarer ”Det sagde jeg ikke”. Ja man skulle nok have set det selv.

Omgivelserne og hele idéen med Powers er en solid platform for at skabe god underholdning. Som sci-fi univers har det den fornødne troværdighed, hvis det ellers noget som giver mening for en serie med overnaturlige kræfter. Jeg savner den samme troværdighed omkring de enkelte karakterer selvom der sker en forbedring fra de første par afsnit. Sony har annonceret at der kommer en sæson 2. Det har været god underholdning at se sæson 1 så jeg hopper helt sikkert på sæson 2. Du finder Power på PlayStation 4 eller ViaPlay. God fornøjelse.

Jeg synes også du skal se efter spillene Infamous Second Son & Infamous First Light som er noget af det mest velfungerende spil hvor du har superkæfter.