gow3-jbk-00

Vi er rigtigt mange som ser frem til afslutningen på Gears of War trilogien 20. september. GoW3 beta’en har afsløret en del af både våben, baner og multiplayer oplevelse. Til september får alle også Horde 2.0.

Det bærende element i Horde 2.0 blive en in-game økonomi som giver dig mulighed for at købe forsvarsværker, våben og opgraderinger. Du optjener penge efter samme princip som du tjener experience points (XP). Det betyder, at stjæler du dine medspilleres kill får du nok til at klare dig. Der hvor der virkelig er penge at tjene er, når du f.eks. nedkæmper en Grenadier alene. Hver bane har fire eller fem områder som du kan vælge som base. Ved at placerer et flag markerer du, at dette er området du ønsker at forsvarer.  Det minder om det jeg, og mange andre spillere, har gjort så mange gange før, nemlig at vælge et område og opstille Boomshields som forsvar. Epic har taget denne idé og bygget videre på den.

Når du har valgt base kan du med optjente penge købe forskellige typer af forsvarsværker. De skal placeres på faste positioner så det ikke bliver en alt for rodet forestilling. Udstyret er bygget efter den klassiske model hvor du låser op for mere og bedre udstyr ved at købe, reparere og opgradere.  Du starter f.eks. med en sømmåtte hvis eneste evne er at den køber dig lidt ekstra tid når Locust skal forbi. Ja alle bortset fra Tickers, som ser sømmåtten som en delikatesse som de spiser. Næste trin er selvfølgelig at opgraderer sømmåtten til et pigtrådshegn som udover at sænke fremrykningen, også giver skade. Det kan give dig tid nok til at genlade eller at skifte våben. Tjen flere penge og næste niveau er et elektrisk hegn. Topmodellen er et laser hegn som ud over at gøre skade også sætter ild til Locust.

gow3-horde01

Du kan også investere i lokkere. Det er i sin mest simple udgave en papfigur af Cole Train som reklamerer for en pakke med morgenmad. Hver gang en lokker opgraderes øges rækkevidden hvor den tiltrækker Locust. Boom box, som er topmodellen, sprænger desuden i luften når den første Locust begynder at slå på den. Fattigrøvs modellen er Cole Train pap figuren med en granat. Det virker selvom det ikke er helt så imponerende.

Tilsvarende er der automatiske skydetårne (Sentries). Den mest simple udgave er en Retro Lancer på et kosteskaft. Den kan så opgraderes til en dobbelt løbet maskinkanon, som også findes med elektriske bolte. Topmodellen er et Troika tårn som udover masser af ammunition også har et skjold som forlænge tårnets levetid. Der er masser af spændende udstyr at bruge dine surt tjente penge på. Toppen af poppen er Silverback. Det er en dragt som udover masser af rustning også har maskinkanoner, raketter og et Stomp angreb som skader alt omkring den. Den kommer selvfølgelig til at koste kassen (som er $15.000) og du skal forvente at spille igennem de 50 niveauer fem gange inden den overhovedet bliver tilgængelig. Det kræver mindst 15 timer koncentreret tid foran skærmen. Pas på Tickers som ynder at eksploderer på den ubeskyttede bagside, og efterlad Silverback inden den er helt færdig. Det er billigere at reparere end at købe den fra ny.

gow3-horde02

Det bliver spændende at se om Epic har klaret at få balance i lige denne del, eller om hardcore spillerne efterlader alle os andre i en støvsky allerede før spillet officielt kommer på gaden.

Der er også nye fjender som skal nedkæmpes i Horde 2.0. Hver tiende runde er en speciel boss runde hvor der kommer fjender som kræver ekstra mange skud. Det er en hel Locust familiefest så selvfølgelig kommer du også til at opleve Brumaks. Selv om den er imponerende med både sin størrelse og bevæbning, så er det ikke den mest udfordrende. Det ære synes jeg tilkommer Serapede, som minder om et tusindeben. Den har et forstærket rygskjold som først skal skydes væk før den kan skades. Med sin ringe højde og sit særprægede bevægelsesmønster er den meget udfordrende. Lambent Locust er også tilbage, nu med muterende egenskaber alá Resident Evil når de skydes. Samtidig er Lambent Berserkers kun sårbare i brysthulen, som selvfølgelig kun er synlig når de angriber. Flere fjender, mere at skyde og meget mere underholdning.

gow3-horde04

Udover den specielle boss runde så har Horde 2.0 også fem forskellige Locust sæt mod tidligere ét sæt i GoW2. Det betyder, at der for hver gennemspilning kommer forskellige sekvenser af fjender. Der bliver også forskellige udfordringer i en runde, som f.eks. at opnå et antal executions eller head shot. Opnår du det krævede antal, udløser det en belønning i form af f.eks. Boomshots eller penge som kan bruges til at reparerer eller opgraderer dine eksisterende forsvarsværker.

Du kan også tjene penge ved at genoplive dine sårende kammerater. Det giver $100 som kommer direkte ud af lommen på den stakkel som du redder. Selvom der på hver bane er flere baser så er den bedste vej til succes, at vælge én og arbejde sammen som ét hold. Det betyder også at det eneste tidspunkt hvor du kan føjte rundt på egen hånd, er de 30 sekunder der er mellem hver runde. Skulle du omkomme under et forsøg på lige at nappe 3-4 Kantu, kan du købe dig tilbage i den efterfølgende runde selvom det er dyrt – meget dyrt. Du er måske bedre tjent ved at flyve rundt som spøgelse og hjælpe resten af holdet med at spotte fjender. Horde 2.0 bliver helt sikkert både udfordrende og underholdende.