QPAD MK95 – Anmeldelse

0
2770

QPAD MK95 er noget så sjældent som et optisk mekanisk tastatur hvor du kan skifte mellem en lineær vandring på tasterne og det karakteristiske mekaniske klik. QPAD er både helt nyt og en gammel kending. QPAD er oprindeligt et svensk eSports mærke som startede i 1992 af Christer Kornback. Nu er QPAD ejet af tjekkiske Darfon Electronics som har mange års erfaring med at skabe mus og tastaturer. Vi har haft det store QPAD MK 95 mellem hænderne.

Optisk mekaniske tasturer er ikke noget nyt. Langt de fleste mærker har en topmodel som har optiske taster. Det giver en mere præcis indikering når en tast trykkes uden der kommer mulighed for bounce så samme tast giver to signaler. Det helt specielle er at der findes en omskifter så du på hele tastaturet kan skifte mellem den helt traditionelle lineære vandring som er rigtig god til kontorbrug og så den karakteristiske mekaniske funktion hvor der er et trykpunkt hvor tasten giver efter. Det giver en meget mere præcist føling med hvornår tasten aktiverer. Den store vinge på omskiftere ændrer funktion og den rouletterede ring fungerer som volumenknap. Meget fikst integreret.

Der findes som det forventes en håndledsstøtte som holdes på plads med magneter. Der findes små fødder så du kan få en hældning på hvis det er mere din stil. Når er der også masser af muligheder for at lave både makroer og sætte forskellige lyseffekter op. Det er et af de få steder hvor jeg oplever at QPAD stadig som mærke er ungt. Kvaliteten er der ikke noget at sætte en finger på men appen som benyttes til at styre lyseffekterne og opsætte makroer og andre funktioner er rudimentær. Den virker fint selvom det ikke i samme grad er poleret som jeg ser hos de mere etablerede mærker. Så er der til gengæld andre ting.

Du får en række ”reserve” knapper med. Ja det er ikke til hele tastaturet nej der er QWES samt knapper omkring som du kan skifte med den medfølgende lille tang. Reserve tasterne er både i en forskellig farve og så er de en smule ru eller nubrede så du har en superb føling når du bruger dem. Det er super velfungerende og jeg finder det tilstrækkeligt kun at skifte det der normalt er knapperne til at flytte rundt. Der er også en anden detalje og det er at lysdioden der findes under tasten sidder lige i midten. Selv mange af de mere etablerede har den siddende i den øverste tredjedel af knappen. Denne placering giver et bedre og mere ensartet lys.

Jeg er positivt overrasket over hvor godet det fungerer at skifte mellem almindelige lineær kontorfunktion og så den mekaniske gamerfunktion. Hele den mekaniske kvalitet med en stabil aluminiumsramme er også med til at give et rigtigt godt helhedsindtryk. Det eneste jeg har haft lidt problemer med er at finde den rigtige opsætning til tasterne forbi shift funktionen på knapperne 6 til 0 ikke var helt som standarddriveren til Windows. Jeg vil så sige der gik en rum tiden inden jeg opdagede det for jeg bruger normalt en variation af 10-finger systemet hvor jeg ikke leder efter hver knap ved at kigge på den.

Det lækre ved produkter som QPAD MK95 er at du får en kvalitet til en lidt billigere penge fordi mærket ikke i samme grad er etableret. Hvis du både vil have komforten med lineære knapper til skole eller arbejdsbrug sammen med den klassiske mekaniske føling som findes i et gamertastatur så er QPAD MK95 et rigtigt godt valg. Det har desuden en lækker finish og det er et mærke vi kommer til at holde øje med her på redaktionen.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægLav din DualShock 4 om til en Pro Controller
Næste indlægCivilization VI – Anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.