QPAD er aktuelle med deres multiplatforms headset QH95. Kender du ikke QPAD så laver gaming tilbehør i med et rigtigt godt pris/ydelses-forhold. Kort sagt får du rigtigt meget for pengene. Leder du efter et headset der både kan anvendes til PC, konsol og mobil så er QPAD QH95 et solidt bud i multiplatformskategorien.

Vi har fortaget det obligatoriske indvejning på den officielle køkkenvægt og her rammer vi beskedne 295 gram. Designet er klassisk med en stålbøjle og kopper med kunstlæder. Det isolerer udefrakommende lyde rigtigt fint og den eneste ulempe er at det kan blive lidt varm. Noget af det som er meget bedre end på mange andre headset er armen med mikrofonen. Ja den ser lidt stor ud og det er fordi selve mikrofonen også er stor samtidig med at det er en kondensatortype. Det giver bare en bedre lyd at have en større enhed. Det samme gør sig gældende for de højtalere som sidder i hver kop. De er på 53 mm og formidler lyden godt.

Der hvor QPAD QH95 skiller sig ud er ved mængden af tilbehør i pakken. Normalt så er der enten et splitter kabel så du kan benytte headsettet til både enheder med et enkelt 3,5mm jack eller med to separate 3,5 mm jack til mikrofon/headset. Eller også findes der en Digital til Analog konverter så headsettet tilsluttes med USB. Her får du begge dele. Du får endda også en enhed til at justerer lydstyrken hvor der også findes en muteknap. Dermed er det for alvor multiplatform. Du kan med USB enheden via en PC få virtuel 7.1 Surround Sound samtidig med at du bare flytter stikken over til din mobil eller konsol hvis det er der du har behov for at bruge det. Det er sjældent at se så fleksible tilslutningsmuligheder.

Der er ikke noget at udsætte på komforten når du benytter headsettet. Det er simpelt at justerer så det passer. Mikrofonarmen er både lang og tilstrækkelig fleksibel til at du kan finde en position som passer. Har du ikke behov for at tale med andre så kan den også tages af. Lyden er fyldig hvor jeg tydeligt oplever de forskellige elementer. Det eneste jeg saver er en smule bedre gengivelse i diskantområdet. Det kan også være min dårlige hørelse fordi jeg jævnligt benytter equalizerfunktioner til at justerer lidt op på de højeste frekvenser. Samlet set så er det en indlevende oplevelse og specielt på PC hæver det niveauet på de standard lydkort som findes integreret. Her giver den virtuelle 7.1 surround sound en ekstra dimension så oplevelsen bliver endnu mere levende. Specielt til en laptop kan du få en super lyd som normalt ikke er et fokusområde på en standard bærbar.

Bygge kvalitet er godkendt og kablet fra headsettet er af silikone og dermed dejlig fleksibel. De enkelte dimser har også kabler i en god kvalitet hvor det eneste som er traditionel er USB kablet til DAC-enheden. Den enhed som benyttes til at skrue op og ned for lyden og mute mikrofonen er meget plastic-agtig. Det skal ses i sammenligning med DAC-enheden til PC som føles mere helstøbt.

Den samlede vurdering er at det er et produkt hvor du får utroligt meget for pengene. Set til prisen så tager det stikket som det produkt der er mest alsidigt. Her taler vi virkelig om et produkt som er multiplatform uden at gå på kompromis med dine tilslutningsmuligheder. Det er hvad jeg vil kalde kategorikonge.