Razer har virkeligt gang i produktionen af mus og vi har taget seneste skud på stammen, Razer Basilisk, under kærlig behandling. Basilisk er specielt lavet til first person shootere og er produceret med komponenter så den egner sig til eSport. Det betyder også at den er i den øverste del af markeds segmentet hvor du skal have en klar idé om hvad du leder efter.

Mus til FPS’ere er en meget individuel sag. Der er rigtigt meget i udformningen som skal passe med den måde du holder på musen. Der findes generelt tre typer som er Palm, hvor hånden hviler over musen. Claw hvor du låser musen med tommel og lillefinger. Med fingertip holdes musen med fingerspidserne og giver mulighed for at bevæge musen ved at bevæge fingrene. Selv anvender jeg palm grip og der passer Basilisk fint i min hånd. Den har en tommelfingerhylde og gummi på højre og venstre siden hvilket giver et godt greb.

Teknisk set så er knapperne mekaniske med en forventet levetid på 50 millioner tryk. Sensoren har en maksimum opløsning op 16.000 DPI og kan detekterer ændringer op til 450 tommer pr. sekund med en polling frekvens på 1000 Hz. Det er faktisk samme sensor som benyttes i den trådløse Razer Lancehead. Vægten er ca. 100 gram hvilket er typisk for en mus med ledning. Jeg kan stadig ikke helt se hvad man skal bruge 16.000 DPI indstillingen til. Flytter jeg musen et par millimeter ryger den fra den ene side af skærmen til den anden. Jeg foretrækker en noget lavere indstilling hvilket gør at jeg skal bruge en større musemåtte. Gennem den tid jeg har prøvet musen har den været præcis uanset i hvilken retning jeg har bevæget den.

Noget af det unikke ved Basilisk er en knap ved tommelfingeren som kaldes en DPI clutch. Det er en kombination af elektronik og tre forskellige knapper. Den ene knap er blot en gummidup som dækker, mens de to andre er forskellig længe metalarme. Du kan så trykke på DPI clutchen for at ændre DPI’en på musen. Har du den f.eks. stående meget lavt kan du ved at holde clutchen inde får en meget højere DPI der gør at du kan vende rundt hurtigere. Omvendt hvis du har en meget høj DPI som standard kan du have en lavere når du trykker så du kan sigte mere nøjagtigt. Det er super let at anvende i praksis selvom det selvfølgelig kræver at du øver dig.

Noget af det andet som adskiller Basilisk fra andre mus er at du kan vælge den modstand der er i scroll hjulet. Under bunden findes en drejeknap hvor du kan vælge hvor fast scroll hjulet skal være. Det synes jeg er en smart funktion som giver dig mulighed for at have en opsætning som passer til dig. Ellers finder du to ekstra knapper på siden samt to knapper på toppen. De to på toppen er som udgangspunkt til at justerer DPI men du kan faktisk programmere alle tasterne op som du har lyst til med. Det gør du med Razer Synapse. Når du har lavet en opsætning kan du forbinde den til et spil og så aktiveres den automatisk når du starter spillet. Skulle du ønske at tage din mus med dig så kan den indeholde 4 opsætninger som du kan vælge imellem ved at trykke på Profil knappen på bunden af musen.

Det vil ikke være en Razer uden at have mulighed for at have chroma effekter. Faktisk har jeg forskellige farver på mine opsætninger. Så selv når jeg ikke har Razer Synape på den computer jeg bruger, så ved jeg at den grønne er standardopsætningen mens den røde er til GS:GO. Spiller du på højt niveau er du sikkert ikke interesseret i at have noget der kan forstyrrer og så kan du vælge at slå lyset helt fra. Mit niveau er til at jeg har lidt lys i både tastaturet og i musen for jeg synes det hjælper mig at have den rigtige håndplacering. Det er smag og behag.

Razer Basilisk en fornøjelse som mus til FPS’ere. Den ligger godt til en højrehåndet og med Razer Synapse får jeg alle de tilpasnings muligheder jeg kan ønske. Den eneste ting jeg kunne tænke som forbedring er vægtklodser. Det helt unikke ved Razer Basilisk er DPI Clutchen. Selvom denne idé ikke er ny så er den udført til et 12-tal. Razer Basilisk er for dig som spiller FPS’ere for at vinde.

Tak til Razer for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSpil Need for Speed Payback allerede nu
Næste indlægCreative Halo anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
razer-basilisk-anmeldelseRazer Basilisk en fornøjelse som mus til FPS’ere. Den ligger godt til en højrehåndet og med Razer Synapse får jeg alle de tilpasnings muligheder jeg kan ønske. Den eneste ting jeg kunne tænke som forbedring er vægtklodser. Det helt unikke ved Razer Basilisk er DPI Clutchen. Selvom denne idé ikke er ny så er den udført til et 12-tal. Razer Basilisk er for dig som spiller FPS’ere for at vinde.