Razer er aktuelle med en mindre udgave af deres populære Seiren mikrofon. Det er ikke til at se det hvis man ikke lige ved. Razer Seiren Mini ligner på billeder nemlig de store modeller selvom den fylder noget mindre på skrivebordet. Den er samtidig uden de sædvanlige Chroma lyseffekter som jeg ellers synes meget godt om. Derfor kan den også gå til andet end det traditionelle gaming setup. Til reference så har vi snappet et mugshot med de så kendte CSI-linealer.

Teknisk set så er det en 14 mm kondensator mikrofon er findes inde bagved. Der er også den elektronik der omformer det analoge signal til digital som benyttes på USB. Dette sker med en samplingsfrekvens på mellem 44,1 og 48 kHz i 16 bit. Til sammenligning så er samplingsfrekvensen på en traditionel musik CD 44,1 kHz, så det er samme kvalitet. Den standard stammer helt tilbage fra 1979. Kort fortalt så betyder det at du med Razer Seiren Mini få en kvalitet som er god nok til professionelt brug. Kondensatormikrofoner er mere følsomme end traditionelle dynamiske mikrofoner. Derfor opsamler de et bredere lydbillede. Vi har lavet en lille optagelse i vores helt almindelige kontor som eksempel.

Det andet tekniske element omkring mikrofoner er det lydmønster de optager. Der finder omni (som optager hele vejen rundt). 8-tal (som optager højre/venstre eller stereo) og så hjerte, eller cardioid, som optager i fremad. Da Razer Siren Mini har én transducer så bliver et automatisk et hjerteformet lydbillede som optages. Razer angiver selv at det er supercardioid som er smallere og tager en smule lyd med fra bagsiden. Det kan opnås ved udformningen og vil medvirke til at gøre din stemme mere tydelig og uden støj. Lydmønsteret betyder også at det er en mikrofon som er bedst egnet til at én person sidder på en fast position.

Jeg har billeder hvor mikrofonen står på den medfølgende fod. Du kan ganske let skille den ad og så tage den med. Både fod, den lille pind og selve mikrofonen er enkelt dele. Den passer også på en standard 5/8” holder hvis du vil have den op at hænge i en mikrofonbom.  Det er ikke så let at se på billederne men du kan tilte mikrofonen så den er lidt bagover og dermed peger mere mod din mund. Som jeg er blevet forvendt med på Razer produkter så er der kræser om detaljerne. Se bare hvor elegant USB-kablet er lavet så det går ud i et med selve udformningen. Det er lækkert. Jeg har også lige prøver at sætte den til PlayStation 5 og her virker den også fortrinlig. Spiller jeg single player får jeg lyden gennem et par Razer Nommo 2.0 højtalere og savner nogle gange en mikrofon til lidt partychat med vennerne. Her er Seiren Mini helt perfekt.

Razer Seiren Mini er en super mikrofon til dig der gerne vil i gang med det samme. Kvaliteten er i orden og den yder som mikrofoner i en dyrere klasse. Det eneste jeg savner er en mute knap. Da det ikke er noget Razer har lovet så er det svært at argumenterer for at det skal trække ned. Vil du i gang med streaming så er lyden noget af det vigtigste og her er det svært at konkurrerer med Razer Seiren Mini. Som en yderligere bonus så findes den også i hvid og lyserød.

Tak til Razer for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRAPTOR-GAMING er tilbage
Næste indlægHitman serien runder en milepæl
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
razer-seiren-mini-anmeldelseVil du i gang med streaming så er lyden noget af det vigtigste og her er det svært at konkurrerer med Razer Seiren Mini.