ROCCAT Kova AIMO er en helt symmetrisk mus som egner sig lige godt til højre- og venstrehåndede. Synes du navnet Kova lyder bekendt så det fordi denne udgave er en opdatering af samme model som kom i vinteren 2015. AIMO er ROCCAT’s system til lyseffekter og ud over dette, så er de to udgaver identiske. Det er stadig med en 7000 dpi R6 sensor, 1000 mhz polling, 12 bit data kanal, 1 ms responstid, 50MHz Turbo Core V2 32-ARM MCU, en vægt på 99 gram og bxhxl på 6,6 x 3,8 x 13,1 cm.

Udvalget af mus til venstrehåndede er begrænset. Det bliver ikke lettere hvis det så skal være en gamermus. Derfor er ROCCAT Kova AIMO et af de bedre bud hvis du gerne vil have noget som er egnet til venstrehåndede gamere. Musen er i design aflang hvilket gør at der komfortabelt er plads til 12 funktioner med de 10 knapper. Hjulet har to funktioner: Dreje (8,9) og tryk (3). I forbindelse med hjulet sidder også en knap (10) som kan anvendes til skift af DPI. Der er to knapper på hver side (4,5,6,7) og knapper yderst (11,12) i forhold til de normale højre/venstre (1,2) knapper. Jeg synes at alle er let tilgængelige når jeg, som sædvanlig, har brugt en uges tid til at vende mig til musen. Bemærk at du let skifter om det skal være en højre eller venstre udgave med den lille hånd til venstre. Skal du bruge flere kombinationer så kan du anvende Easy-Shift til at fordoble antallet.

ROCCAT Kova virker med det samme når du til slutter den. Jeg vil anbefale at du installerer ROCCAT Swarm som giver dig mulighed for at tilpasse alle funktioner til dine behov. Det er selvfølgelig også her at du tilpasser lyseffekterne. Du kan selvfølgelig ordne det sådan at alle effekter på dine ROCCAT enheder er koordinerede. Teknisk set så er der ikke noget at udsætte. Du kan få op til 7000 DPI hvilket for mig er uanvendeligt. Jeg roder typisk i området 400 til spil og mellem 800 og 1200 til kontorarbejde. Jeg vil lige gøre opmærksom på en enkelt ting som kan frustrere i dagligdagen. Det er poll raten eller signalfrekvensen på dansk. Den kan være op til 1000 Hz og det har Windows rigtigt svært ved. Flytter du vinduer i Word eller Excel så lagger det når du bevæger dem rundt. Sætter du signalfrekvensen ned til 500 Hz så får du en anderledes mere flydende oplevelse. Det gælder alle mus med en høj poll rate.

På den tekniske side er der ingen slinger i valsen. Det er velgennemprøvet og alt fungerer præcist. If it ain’t broke don’t fix it! Den rammer også midt ned i feltet med vægt og DPI. Har du behov for en mus der kan trække mere end 20G så er det faktisk den eneste ulempe jeg lige kan finde. Mine evner rækker ikke til at udfordre de 20G. Set i forhold til min normale ROCCAT Kone Pure Owl-Eye som er 16.000 DPI og 50G, så kan jeg på tracking og præcision ikke mærke en forskel til Kova AIMO. Her er så også et pro-tip. Huske at fjerne den blå plasticbeskyttelse fra musens fødder. Jeg har haft et skab jeg i årevis troede var lyseblåt til der kom en og spurgte hvorfor jeg ikke fjernede beskyttelse filmen. Skabet var gråt.

ROCCAT Kova AIMO og ROCCAT Kova deler teknik og kvalitet. Personligt kan jeg godt lide at rode med forskellige lyseffekter. Jeg er også typen der har digitale LED’s og glasside i min PC bare fordi man kan. Her i husholdningen, synes Max at mus er noget som tager plads fra hans plads på musemåtten.

TL;DR
Vurdering
KildeROCCAT Kova AIMO
Forrige indlægLogitech SLIM FOLIO PRO transformerer din iPad Pro med bare et klik
Næste indlægRegnbuer og enhjørninger i Rainbow Six Siege
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.