I 2016 kom ROCCAT med headsettet Renga. Nu er de så ude med ny udgave som kaldes ROCCAT Renga Boost. Det lover ”studio grade high quality sound” og det lyder spændende for et headset der ligger i mellemklassen rent prismæssigt.

ROOCAT’s påstår også at det ikke vejer ret meget. Det er der en meget enkel måde at afprøve. Det kræver bare den obligatorisk tur på køkkenvægten. Påstanden holder helt sikkert vand og vægten viser sølle 205 gram. Det er ikke ret meget. Jeg har armbåndsure som vejer mere end det. Så tænker du sikkert at det er nogle små drivere eller højtalere. Nej det er faktisk neodym drivere på 50 millimeter. Det er slet ikke så tosset.

Den lave vægt kommer også med selve designet. De to stålbøjler og det brede bånd til at holde det på plads på hovedet gør sit. Desuden er der lavet et skellet design på selve kopperne. Det betyder også at de ikke på samme måde skærmer dig fra omgivelserne. Sidder du med andre i et lokale så kan det både være en fordel og en ulempe. Fordelen er at du let kan høre hvor højt du taler eller følge med i hvad der foregår. Ulempen er at der ikke er samme dæmpning af støj fra opgivelserne og at de kan høre lidt af det som du spiller. Skal du sidde længe med headsettet så giver det mere luft til ørene så du ikke bliver så svedig. Det er et design valg.

Det er et passivt headset med 3,5mm jackstik som betyder at du kan anvende det til PC, konsoller, telefoner og andet som benytter 3,5 mm jack. Der er endda en adapter med så du kan bruge ROCCAT Renga Bost til enheder som har lyd samlet i et stik og hvis der er separat stik til højtaler og mikrofon. Kablet på headsettet er i en god kvalitet i blød silikone i en længe som er fornuftig. Hvilket betyder ca. 2,5 meter. Det burde være tilstrækkeligt til de fleste. Der er en traditionel mikrofon bom og på kablet finder du volumenkontrol og en mute knap. Klassisk og velfungerende.

Så er vi kommet til det med lyden. Det er ved at være nogle år siden jeg sidst sad i et studie med hovedtelefoner på. Så om den lyd der kommer ud er studio grade, skal jeg lade være med at kloge mig på. Når man har 50 mm drivere så giver det muligheden for at skabe et bredt lydbillede. Jeg synes at ROCCAT Renga Boost har et udmærket lydbillede uden at kommer til at trække store overskrifter. Den savner lidt i bassen. Det er også naturligt for et mere lukket design ville gøre det lettere at skabe en god bas. Mikrofonen er overraskende god for et headset i denne prisklasse. Brug lidt tid på indstillinger så får du et ganske fint resultat uanset om du skal bruge det til Skype eller spil.

ROCCAT Renga Boost er et glimrende bud på et headset i mellemklassen. Det er komfortabelt at have på, det formidler lydbilledet fint og har en mikrofon som er over gennemsnittet. Hvis du er i tvivl om dit behov så er ROCCAT Renga Boost et godt sted at starte og der kan anvendes i kontor sammenhæng uden at tiltrække opmærksomhed.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSuper Smash Bros. Ultimate sælger vildt
Næste indlægClouds & Sheep 2 ude nu til Nintendo Switch
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
roccat-renga-boost-anmeldelseROCCAT Renga Boost er et glimrende bud på et headset i mellemklassen. Det er komfortabelt at have på, det formidler lydbilledet fint og har en mikrofon som er over gennemsnittet. Hvis du er i tvivl om dit behov så er ROCCAT Renga Boost et godt sted at starte og der kan anvendes i kontor sammenhæng uden at tiltrække opmærksomhed.