Selvom et spil er free-2-play så er der næsten altid en eller anden form for betalingsystem. Det kan være mikrobetalinger for udstyr, adgang til flere baner eller andre metoder. Det vigtige er at finde en model hvor du både sikrer at dem der bruger lang tid ikke bliver overhalet af dem med penge (pay-2-win), samtidig med at nye spiller skal kunne gøre sig gældende.

Runescape 3 annoncerer nu Aktier (Bonds) som en metode til at alle spillere kan købe og sælge udstyr. Dermed får dine samlende skatte værdi til at bytte for f.eks. medlemsskab eller andre service. Det kan bedst betegnes som en “pay-2-play” model som giver mange flere mulighed for at benytte nogen af betalbare ydelser i Runescape 3.

Dermed bliver det både muligt for betalende kunder og alle dem der har investeret rigtigt meget tid med Runescape at få adgang til alle de forskellige muligheder der findes. Det skal nok sikre de kommende 10 år succes.

En Aktie ( Bond) kommer til at koste omkring 32 kr og kan kun anvendes i selve spillet.  Aktierne svarer til 14 dages Runescape medlemsskab, 8  Squeal of Fortune runder eller 160 RuneCoins. Har du flere Bonds kan de byttes til RuneFest billetter.