Der er nu gået mange måneder med rygter og spekulationer, om hvorvidt Rockstar Games arbejder på en remaster af de 3 klassiske Grand Theft Auto spil. Nu er der ifølge flere kilder, måske hold i rygterne og en udgivelse inden året er omme, er muligvis i planerne.

Rygter er der altid masser af på nettet og når det kommer til serier som Grand Theft Auto, så kan spekulationer ofte florere rundt på nettet i mange måneder og år. Men de seneste rygter med at spillene Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto Vice City og Grand Theft Auto San Andreas skulle få sig en remastered udgivelse, kunne gå hen og blive en realitet.

Ifølge mediesiden Kotaku.com, så skulle de have insider viden fra “pålidelige kilder” at der skulle være en remaster af de 3 spil på vej, og med en udgivelse til efteråret/vinter. Kollektionen af remastered GTA spil, skulle efter sigende blive udviklet af deres skotske afdeling, Rockstar Dundee, som er et af deres nyeste studier.

Udover at spillenes UI ville blive opdateret, men stadig bibeholde deres stil, skulle selve den grafiske del også få sig et godt løft. En af Kotaku’s kilder siger, at spillenes grafiske side, ligner meget GTA spil, som hvis de var fyldt med mods, til at gøre spillene pænere at se på. Ellers prøver udviklerne at holde sig til stilen og gameplayet sådan som det var, da de i sin tid udkom på blandt andet PlayStation 2.

Rockstar Dundee afdelingen skulle også hjælpe Rockstar Games med udviklingen på GTA V udgaven, som kommer til efteråret til next-gen konsollerne PS5 og Xbox Series X|S. Før Rockstar Dundee blev en del af Rockstar navnet, så hed studiet Ruffian Games. De stod blandt andet bag spil såsom Crackdown 2, Crackdown 3 og derudover hjalp med udviklingen af Master Chief Collection.

Planerne for remaster udgivelsen af de 3 GTA spil, har skiftet merkant de seneste år, grundet Covid-19 situationen kloden rundt. Til at starte med, skulle trilogien være udgivet sammen med next-gen udgaven af GTA V og GTA Online, sådan at dem der købte de nye versioner, fik trilogien med ved siden af, som en bonus. Men Rockstars planer skiftede, og trilogien var spået at skulle have udgivelse først på året, men blev nu udskudt. Planerne lyder nu på en selvstændig udgivelse.

Nye tegn skulle pege på en udgivelse til Oktober eller November. Her ville det godt og vel være de fleste der ville få mulighed for at spille trilogien da den står til udgivelse på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, PC, Stadia og smartphones.

Dog ser det ud til, at PC og smartphone udgaverne er udskudt indtil 2022, da der vil være fuld fokus på konsolplatformene først. Spillene ville man heller ikke kunne købe hver for sig, og bliver kun udgivet digitalt i én samlet pakke.

Kotaku rapportere også at der ifølge deres kilder, også er remastered udgave på vej af det første Red Dead Redemption. Men her afhænger det hele af, hvordan GTA trilogiens remaster udarter sig, når den udgives.

Uha, sikke en mundfuld. Men det bliver i den grad spændende om vi står med en GTA Trilogi udgivelse her sidst på året. Men ligesom med alt andet, skal alt dette tages med rigeligt salt. Rygter er jo bare rygter, indtil andet er offentliggjort af udviklerne og udgiverne selv. Men vi håber!