Lige om lidt udgiver Deep Silver Volition deres helt store reboot af deres længe ventede serie. Saints Row starter ud på en frisk, og bringer en helt ny historie, besætning af spændende karaktere og masser af skør-action-gameplay.

Du får en helt ny by at boltre dig på, Santo Ileso. Du skal som Boss stige til tops i den kriminelle underverden og ikke mindst indtage gaderne for at sikre din bande økonomisk. Men vejen derop er fyldt med forhindringer. De 3 helt store er rivaliserende bander, og de er ikke at bide skeer med. Du skal op i mod Marshall, Idols og Los Panteros. Vi har her samlet alt info der er værd at vide om banderne, så du er klædt på til at tage kampen op, når Saints Row udkommer.

Marshall er et privat militærfirma. De er bedst er kendt for sine avancerede våben, sin løse moral og sin “skyd først”-mentalitet. Derudover er de et af de mest indbringende og farligste firmaer i hele verdenen. Rundt om på kloden har de regeringskontrakter , og er en vigtig brik i den kolde krig. Med en hær af lejesoldater, som udføre operationer, og krigsforbrydelser for diverse kunder, så lever de langt over grænsen for hvad der er moralsk velset. De råder også over advokater, som er ligeså brutale i et bestyrelseslokale.

Med et væld af teknologiske fremskridt, har de ubestridt en fordel i alle deres missioner og konflikter de befinder sig i. Tilbage i 1980’erne flyttede Marshall deres hovedkvarter til Santo Ileso. Dette var grundet optil flere køb af forsvarskontrakter i området. Dermed har de stor fodfæste i byen, da de nu driver forretning med kasinoer, indkøbscentre og museer. Her står de for at yde sikkerhed til virksomhederne.

Mest af alt er det god marketing, da Marshall har noget at bevise deres internationale kunder. For kan de opretholde fred og orden i Santo Ileso, så kan de blive mere succesfulde ude i verdenen. Men det kræver magt og ofte brydes grænsen mellem hvad der betyder frihed og frivillighed blandt befolkningen. Men selvfølgelig er de jo respektable blandt folket, det sørger deres PR team for. Det er deres historier der holder vand, også selvom “sandheden” bliver opretholdt med en pistol.

Marshall lederen: Atticus Marshall

Selvom Atticus Marshall mest af alt virker som en rar gut og en mand af folket, så ligger der mere dyster toner bag hans fromme ydre. Han kan være din bedste ven; så længe du giver ham ret. Ellers kommer hans narcissistiske personlighed til overfladen, og han kan ødelægge dig uden besvær. For ham er det vigtigt med en front som den gode mand med ære, og som vil folket det bedste. Men sådan er det langt fra, for ham er folket en genstand og noget som et total ubrugeligt. I hans meget succesrige firma Marshall Defense Industries, sælges der våben og militær udstyr til regeringer og privatpersoner. Dermed har Atticus både penge og magt, til at gøre lige hvad han vil. Og er der forhindringer, så er det for ham intet problem. Alt og alle kan nedlægges!

Hvis du søger efter en anarkistisk kult, så er Idols lige noget for dig. Med en mission om at vælte systemet, såsom sociale netværk, økonomiske og politiske struktur, så ved de at man kommer rigtig langt med vold og ødelæggelse. De har valgt Santo Ileso som deres perfekte legeplads, hvor der er plads til at brede sig. Småtyveri, kidnapning, hærværk, og bombeangreb er lige deres speciale.

De gør lige hvad der passer dem. Så længe deres egne slipper for skrammer, så er de ligeglade med alt andet. Så længe systemet lider, så er de tilfredse. Der rekrutteres også i hastig fart, og de bruger fester og sociale meder til at få deres budskaber ud til folket, for at anskaffe nye medlemmer. Selvom det kræver en vis hengivenhed til sagen, så er en del af deres medlemmer ret så ustyrlige. Men sammenlagt er de nok folk, til at true enhver anden fraktion i byen. Sammen er de stærke!

Men når man bliver medlem af Idols, så kræves der at din identitet og tro, skal erstattes af kultens ideologier. Desto højere rang du får i gruppen, desto mere mister du af dig selv som individ. Alt skal væk, din personlighed, dit navn, hele din identitet erstattes. Dette er nøglen til sejer – mener Idols. Sammen kan de være syndfloden der verdenen ren i deres billede.

Idols lederne: The Collective

The Collective består af seks mystiske maskerede ledere, som står bag Idols. Alle har de ingen identitet, da de har til tjener gruppens højeste formål og kan kun genkendes via deres digitale ansigtsmasker. Udover at deres mission er at nedbryde det korrupte samfund, så ser de også sig selv som hyrder for kultens folk. Deres handlinger er absolutte og uden nåde. Så med deres magttag, kan de stå bagerst og lede Idols i kamp, sådan at de selv kan høste fordelene og æren. Santo Ileso skal i knæ og kaos er den eneste vej frem.

Los Panteros er Santo Ilesos oprindelige gadebande. De er været fast inventar i byens gadebillede og med styrke, bilkultur og kontrol har de magten over de fleste kriminelle aktiviteter. Disse dækker over biltyverier, smugleri, beskyttelsesrackets og narkotikahandel. Byens gader er deres hjem og det er her de er vokset op. Men det er kun dem der ejer byen og alle andre er blot ubudne gæster. Men så længe at “gæsterne” overholde deres regler, og ikke mindst udviser respekt, så kan folket undgå at komme i problemer med banden.

Noget af det som Los Panteros sætter højest er få, fysisk styrke. De er som besatte af køretøjer, og grundlaget for deres magt vises i de muskelbiler, monstertrucks og motorcykler de køre rundt i. De er konstant optaget af at tune deres biler og tilpasse dem, sådan at de kan vise deres “panterstolthed”. Køretøjerne er en kilde til deres prestige og status.

De behandler deres kroppe på samme måde som deres biler. Derfor træner de afsindig meget for at holde sig i form, og ligeledes kan bruge deres krop som våben. Dette er også en kilde til at udtrykke hvem de er og viser desuden deres stolthed via tatoveringer.

Måden hvorpå at Los Panteros tjener penge er ved at transportere smuglergods på tværs af grænsen mellem USA og Mexico. For dem, er det ligegyldig hvad godset der skal transporteres er, så længe prisen er rigtig. Om det er narkotika, våben eller flygtninge, så gør de det gerne. Hvis nogen står i vejen for dem, så bliver de bare kørt ned. Koste hvad det vil.

Los Panteros lederen: Sergio Velez

Lederen af Los Panteros hedder Sergio Velez og er et rent muskelbundt. I Santo Ilesos underverden har magten og midlerne til at gøre Los Panteros til den dominerende gadebande. Hans kontrol er skruppelløs og han kan intimiderer alle med hans personlige styrke og ydre. Han har knoklet for at forvandle banden til hans helt eget forbrydersyndikat. Hvis du kommer på hans dårlige side, og ikke udviser den respekt han fortjener, så er dine dage talte.

Du får din sag for, når du begynder dit imperium i Saints Row og skal indtage byen Santo Ileso. Vejen til tops er lang, men med et slæng der kan lidt af hvert, så skal du nok nå der op – du er jo trods alt Bossen! Snart dykker vi ned i hvem du skal arbejde sammen med, så hold øje med Gamerslounge.

Saints Row udkommer d. 23 August 2022, på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S og PC (Epic Games Store).