Sennheiser er stiftet i 1945 af Prof. Dr. Fritz Sennheiser med en målsætning om at formidle lyd på den bedst tænkelige måde. Den privatejede virksomhed tæt ved Hannover har en lang historie for at lave bl.a. mikrofoner og hovedtelefoner. I forhold til mere end 70 års historie så er udstyr til gaming af nyere dato med en start i 2012 med U320. Siden er der kommet flere forskellige modeller og nu sidder jeg med Sennheiser GSP 600 som er seneste skud på stammen.

Sennheiser GSP 600 er udviklet til eSport for dig som ønsker gear i den professionelle ende der kan bæres i timevis. Det er inspireret af modellen Game Zero som også er det som kaldes et lukket headset. Lukkede headset er designet til at isolerer mest muligt lyd fra omverdenen mens åbne headsets slipper en del af lyden fra omgivelserne ind. Til eSport skal der selvfølgelig ikke være noget andet end lyden fra spillet. Designet er stilrent og funktionelt. Du kan let mute mikrofonen ved at vippe armen op og der er et diskret klik når du passerer vandret. Der er også en indbygget volumenkontrol som en integreret del af designet på venstre kop som du kan se på billeder ovenfor.

 

Materialevalg og samlekvalitet er kun overgået af ergonomien og komforten når du anvender headsettet. Kopperne er lavet af memory foam og kunst læderet er nubret (ruskinds-agtigt) ind mod hovedet og glat alle andre steder. Kopperne er hængslet to steder så bevægeligheden er i top og det dermed let former sig til faconen på dit hoved. Der er endda en ekstra justering på bøjlen hvor du kan ændre hvor meget kopperne skal presse mod dit hoved. Den ses på billedet ovenfor. Designet er generelt stramt og stilrent. Jeg er selv fortaler for less-is-more princippet så det er også en fryd for øjet.

Driverne (højtalerne), der er bygget over et aluminiums hus, er lukket inde i et kammer som giver et dejligt tydeligt lydbillede. Hele lydspektret fremtræder med en klart mellemtone, en sprød diskant og en fyldigt bas. Det er et passivt headset med 3,5 mm jack så det passer til både PC, Mac, PlayStation og den nyere Xbox One kontroller. Skal du have en bedre lyd på PC så skal du investerer i et separat lydkort i stedet for at anvende det som findes på bundkortet. Da GSP 600 er solidt bygget  så har jeg slæbt det rundt i hverdagen og brugt det til både Skype og mobil. Det har i alle sammenhænge leveret varen.

Mikrofonen er på en stang eller arm og med min hovedfacon lidt til venstre for munden. Dermed er det også væk fra næsen så du ikke lyder som en stønner når du ikke lige taler. Dynamikken i mikrofonen er god og den har en dæmpning af lyden i omgivelserne så din kommunikation fremstår tydeligt. Mikrofonen opfanger let din stemme med åbningen ind mod dig og reducerer støjen der opfanges fra åbningen væk fra dig. Det er et enkelt, velafprøvet princip som er er yderst velfungerende. Fik jeg nævnt at kopperne kan udskiftes og at hele herligheden vejer mindre end 400 gram?

Sennheiser GSP 600 er det mest komfortable headset jeg har haft fornøjelsen af at anvende. Kombineret med det stilrene design og den tekniske kvalitet, så er det ideélt for enhver eSports entusiast. Når det bliver clutch-time kan Sennheiser GSP 600 være forskellen på succes eller fiasko.

Kan du ikke genkende fyren på billedet ovenfor? Så kig med her:

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægGuns, Gore & Cannoli 2 rammer Steam 2. marts
Næste indlægFe er ude nu
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
sennheiser-gsp-600-anmeldelseSennheiser GSP 600 er det mest komfortable headset jeg har haft fornøjelsen af at anvende. Kombineret med det stilrene design og den tekniske kvalitet, så er det ideélt for enhver eSports entusiast. Når det bliver clutch-time kan Sennheiser GSP 600 være forskellen på succes eller fiasko.