skydive 02Ind i mellem dukker der et spil op nærmest ud af det blå og sådan har jeg det med Skydive: Proximity Flight udviklet af Gaijin Entertainment. Gaijin står også bag free-2-play spillet Warthunder der bliver en af launch titlerne til PlayStation 4. Da Gaijin ikke er et kæmpe studie så jeg troede faktisk de havde hænderne fulde. Alligevel er det blevet til denne lille overraskelse der er udkommet til PlayStation 3 på PlayStation Network til ca. 150 kr.

skydive 01Skydive Proximity Flight er et ekstrems sports spil baseret på faldskærmsdisciplinen BASE jumping. BASE står for Building (bygning), Antenna (antenne), Span (bro) og Earth (jord), og er de 4 forskelige ting du kan springe ud fra, hvorefter du udløser din faldskærm for at kunne tage turen én gang til. Hvis du tager et wingsuit på, så kan du reducerer den hastighed du falder med samtidig med at din vandrette hastighed øges. Det er nærmest som at flyve. Wingsuitet er udspændt stof mellem dine ben, og mellem arme og krop. Det er Skydive Proximity Flight.

Noget af det du først lægger mærke til er den utrolige mængde af muligheder du har for at styre. Du kan bruge Move, den almindelige kontrollers analoge pind, eller – som er min favorit – at vippe DualShock Sixaxis kontrolleren. Ja, den mulighed havde du garanteret helt glemt eksisterende. Så bruger du X til at lave forskellige tricks og med aftrækkerne kan du få et speed boost i form af ekstra adrenalin. Det er jo et ekstremsportsspil. Husk at bruge firkant når det hele er slut til at udløse faldskærmen.

skydive 03Der er masser at give sig til med 43 forskellige opgaver, konkurrencer hvor du skal flyve mod andre og mulighed for bare at tosse rundt i de forskellige bjerglandskaber i free flight. Du kan også vælge mellem forskellige figurer som har deres egne egenskaber og dragter. Det giver dig mulighed for at finde en som passer både til humør og stil. Det er også underholdende at skifte mellem de forskellige kameravinkler selvom tredjeperson let tilbagetrukket virker bedst. Her kan du også se spor efter dine modstandere når du flyver om kap. Det giver en enkelt måde at lære nye ruter. Det er så også den sværeste del af spillet.

skydive 04Det er, som med mange andre spil af denne type, at underholdning ligger i at løse de forskellige opgaver i afvekslende omgivelser. Du lærer også hurtigt at lave tricks og at blive bedre. Så er det barre om at komme så tæt ved jorden som muligt for det giver ekstra point, deraf navnet Proximity Flight. Ulempen er at du klasker din skrøbelige krop mod en klippe hvis du kommer alt for tæt på. Det er stadig en noget mere sikker måde at BASE jumpe end at springe ud fra den nærmeste afsats.

Skydive: Proximity Flight er en fin overraskelse der med enkle virkemidler giver dig mulighed for at prøve kræfter med en ekstremsport. Pakken er varieret selvom der ikke er den store genspils værdi, med mindre du brænder for genren. Skydive: Proximity Flight svæver ind og lander på et 4-tal. God fornøjelse.
[box_info]Det er begrænset hvad der findes af muligheder for at BASE jumpe i Danmark. Det højeste vi kan præsterer er TV sendemaster som er 321 meter. Da der er adgang forbudt skilte så er det en krænkelse af husfreden hvis man skulle få trang til at kravle op i dem. Thomas Vince er erfaren faldskærmsspringer og BASE  jumper og nedenfor kan du se hvordan det rigtigt ser ud i Aplerne. Personligt har jeg holdt mig til flyvemaskiner da det ikke er så fysisk krævede. Så er du tilfreds med en tur over Randers så er det videoklippet nederst med traditionel udspring fra en flyver.

[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægAssassin’s Creed samling udkommer 7. november
Næste indlægBeyond: Two Souls anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
skydive-proximity-flight-anmeldelseSkydive: Proximity Flight er en fin overraskelse der med enkle virkemidler giver dig mulighed for at prøve kræfter med en ekstremsport. Pakken er varieret selvom der ikke er den store genspils værdi, med mindre du brænder for generen. Skydive: Proximity Flight svæver ind og lander på et 4-tal. God fornøjelse.