De tre første udgivelser med Sly Cooper og vennerne er udkommet til PS Vita som The Sly Trilogy.  Det er Sangazu Games der har stået for at få de klassiske PlayStation 2 udgivelser til at fungerer på Vita. De har tidligere gjort et flot stykke arbejde med at porte til PlayStation 3 og samme kvalitet har lagt i arbejdet med denne udgave.

sly trilogy 01For mig er det altid vanskeligt at spille en klassisk titel som jeg i første udgave har været meget begejstret for. Det som var en enestående oplevelse for år tilbage viser sig mange gang at være falmet med tiden. I dette tilfælde så er det en genudgivelse som på ingen måde har mistet glansen. Grafikken er sprød og flydende samtidig med at lydsiden er fuldt af atmosfære. Stemmeskuespillet holder stadig mange år efter udgivelsen.

sly trilogy 02Konverteringen til PS Vita har også givet mulighed til en tilpasset styring. Det betyder at der er mulighed for at anvende både den berøringsfølsomme skærm og den berøringsfølsomme bagside. Da Sly 1 på gameplay siden er det mest simple spil så er berøringsdelen også lidt mere søgt end i de to andre titler. Her har du mulighed for at finde missions markører og f.eks. affyrer Bently’s pile med sovemiddel. Det er intuitivt og dermed falder det naturligt at anvende.

sly trilogy 03Hvis du ikke kender Sly Cooper så er han en snu vaskebjørn af en tyv. Selvom det er et tegneserie univers der ikke tager sig selv særligt alvorligt så er det titler der har inspireret mange af de store udgivelser du ser i dag. Hele idéen med at snige sig rundt og stjæle ting er genskabt i f.eks. Assassin’s Creed. Faktisk er det  Sly Copper der som den første spilfigur kan balancerer på reb og kravle op på bygningers tage for at få et bedre overblik. Det er i Sly 2 og 3 du finder de mere avancerede gameplay elementer der bl.a. giver dig mulighed for at smuglytte  til fjenders samtale.

The Sly Trilogy til PS Vita er en af de bedste samlinger der findes. Gameplay elementer fungerer upåklageligt selv den dag i dag og figurerne er farverige og underholdende. Sly 1 er en anelse for ensformig til min smag hvor de to andre så rigeligt kompenserer for det. Uanset om du har spillet Sly Cooper før eller du skal til at stifte bekendtskab med ham, så er The Sly Trilogy et perfekt match til din PS Vita.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægMinecraft udkommer til august til PS4, Vita og Xbox One
Næste indlægUdviklerdagbog til Valiant Hearts : The Great War
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
sly-trilogy-anmeldelseThe Sly Trilogy til PS Vita er en af de bedste samlinger der findes. Gameplay elementer fungerer upåklageligt selv den dag i dag og figurerne er farverige og underholdende. Sly 1 er en anelse for ensformig til min smag hvor de to andre så rigeligt kompenserer for det. Uanset om du har spillet Sly Cooper før eller du skal til at stifte bekendtskab med ham, så er The Sly Trilogy et perfekt match til din PS Vita.