Teknologimessen CES afvikles lige nu i Las Vegas, og blandt de firmaer der har været stærkt repræsenteret er Sony. En stor del af deres konference har bestået af snak om kameraer, 4k opløsning og vandtætte mobiltelefoner, men for ganske kort tid siden løftede firmaet sløret for sin nye streaming tjeneste: PlayStation Now. Som de fleste nok ved købte Sony spilstreaming-tjenesten Gaikai tilbage i 2012 og nu får vi endelig et indblik i hvad industrigiganten har haft i tankerne.

PlayStation Now giver ejere af Sony enheder, dvs PS4 eller Vita, Bravia fjernsyn eller tablets mulighed for at streame spil direkte til deres enhed. På længere sigt skulle udvalget af understøttede enheder udvides yderligere. Tanken er at man ved at abonnere på tjenesten har mulighed for at opleve PlayStation spil uden nødvendigvis at eje en konsol. Blandt de titler Sony har nævnt vil være en del af tjenesten fra start er The Last of Us og Beyond: Two Souls.

Om abonnementet til PlayStation Now vil støtte sig op ad det allerede eksisterende PlayStation Plus system vides ikke og hvornår vi kan forvente at se tjenesten herhjemme er heller ikke blevet oplyst. I første omgang er det amerikanerne der får lov at prøve kræfter med tjenesten, formentlig engang til sommer. Om ikke andet løser (ideelt set) det de problemer og kvaler folk har måtte have med PS4’ens manglende bagudkompatibilitet.