Doki-Doki Universe er en af de mange indie titler der er at finde på Sony’s PS Vita, PS3 og PS4. Udgivelsen er lavet som cross-buy hvilket betyder, at har du først betalt de 60 kr. titlen koster, så har du adgang til at spille den på alle platforme. Det er udviklet af HumaNature Studios i en sød streg med en munter lydside.

doki 03Du er robotten QT377665, eller bare QT3, der i 30 år har ventet på at din menneskelige skaber skal komme tilbage. Så en dag møder QT3 det fremmede væsen Jeff, der sender dig på en rejse rundt i universet for at blive mere menneskelig. Du begiver dig straks afsted da det er det eneste der forhindrer dig i at blive skrottet.

doki 04Hele spillet er bygget omkring din rejse rundt på de forskellige planeter der hver lærer dig en menneskelig egenskab. Der er planeter der lærer dig kærlighed, glæde, skræk og mange andre ting. Hver planet har indbyggere du skal hjælpe. Det gør du ved at fremtrylle ting som de kan lide. På planeten hvor du lærer om skræk, skal du frembringe forskellige elementer med uhygge. Som du går rundt mellem indbyggerne kommer du til at kende mere til hvad de elsker og hvad de hader. Hvis de synes rigtigt godt om dig så giver de dig en gave, som er en ny ting du kan fremtrylle.

doki 02Der er også forskellige nye ting du finder i de søde lyserøde æsker. Æskerne dukker op når du flytter rundt på inventaret på de enkelte planeter. Du skal hele tiden sikre at du har tilstrækkelig med energi, det er ”Dust Bunnies” (nullermænd), til at fremtrylle nye ting. Det går alt sammen meget fint i starten. Det bliver desværre hurtigt vanskeligere og vanskeligere at overskue, da du kun kan have 20 ting ad gangen på skærmen. Du kan med et tryk enten få blandet en ny omgang eller få ting frem der minder om den du har fat i. Det ændrer ikke ved, at det hurtigt bliver en rodet oplevelse at finde frem til lige den ting du skal bruge. Resultatet er at du frustreret trykker på blande knappen til du mister tålmodigheden og antager at du ikke har den ting der skal bruges.

doki 01Du kan også tage et afbræk ved at tage et af de 31 spørgeskemaer der findes på de små planeter. På hver planet findes en lille skabning der stiller mellem 3 og 5 spørgsmål. Alt efter dine svar så laver det lille væsen en vurdering af dig. Det er lidt som en personlighedstest hvor du får indsigt i hvad du godt kan lide, hvis du ellers er ærlig. Det er altid meget sjovt, speciel hvis jeg er enig, selvom det ikke flytter meget ved den samlede oplevelse af spillet.

Du har selvfølgelig også din hjemplanet du kan dekorer og en postkasse, der kan integreres med Facebook. Så kan du sende små nuttede beskeder til dine venner. Du får selvfølgelig også gennem spillet en frisk vurdering fra din personlige hjernevrider om hvordan det går med at blive menneskelig. Doki-Doki er et sødt spil selvom jeg synes der er alt for lidt variation til at holde mig fanget.  Det er desværre også kun på engelsk med mange lange passager med dialog. Det min vurdering at det er for svært for målgruppen under 12 år at spille selv.

Doki-Doki Universe er et nuttet spil med elskelige figurer. Opgaven med at få QT3 til at blive menneskelig er en rigtig god historie. Der er også mange glimrende pædagogiske elementer hvor der er tænkt kreativt selvom gameplay elementerne er alt for ensformige til min smag.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSony løfter sløret for deres nye streaming tjeneste
Næste indlægMax The Curse of Brotherhood anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
doki-doki-univers-anmeldelseDoki-Doki Universe er et nuttet spil med elskelige figurer. Opgaven med at få QT3 til at blive menneskelig er en rigtig god historie. Der er også mange glimrende pædagogiske elementer hvor der er tænkt kreativt selvom gameplay elementerne er alt for ensformige til min smag.