Ja det er da noget af en overskrift. Det er så en sandhed med modifikationer. Da Blizzard annoncerede deres mobilspil Diablo Immortal så kan man sige at cirklen er komplet. Det kræver så lidt mere forklaring. Blizzard har aldrig lagt skjul på at de har taget en genre som er blevet en sællert og så givet den et Blizzard look & feel sammen med rigtigt meget knofedt og historie.

Det stammer helt tilbage fra The Lost Viking som er Blizzards udgave af Lemmings. Det er faktisk det samme med alle andre Blizzard spil. World of Warcraft er baseret på Everquest. Warcraft er en klon af Dune. Kan du selv se ligheden mellem Overwatch og Team Fortress 2? Og jeg har spillet Magic: The Gathering længe før Blizzard gav os Hearthstone. Om Heroes of the Storm er Dota 2 eller League of Legends kan jeg ikke afgøre.

Blizzard er aldrig først. De gør det bare bedre!

Det samme gør sig gældende med Diablo som oprindeligt var tænkt som et isometrisk tur-baseret RPG svarende til de traditionelle D&D spil og med gameplay fra klassikere som Gauntlet. Det blev i stedet til det som vi kender med kampe i realtid. Den formular har blot fået en større og større online del som nu er en stor del af Diablo III. Her kommer kinesiske NetEase så ind i billedet. Deres tilgang har været lidt som Blizzards dog uden at tilføre så meget værdi. De har set hvor populært Diablo er og så lavet Crusaders of Light. I modsætning til Diablo Immortal så kan CoL spilles på både mobiler og PC.

Med annonceringen af Diablo Immortal så bliver det næsten hysterisk morsomt. NetEase, som har en Diablo klon, skal “udvikle” et officielt Blizzard Diablo spil. Udvikle er vel så meget sagt. Det er vel mest et reskin selvom Blizzard slev præsenterer det som Best Practice.

Vi følger slagets gang og vil du gerne spille Diablo så kan vi fra redaktionens side anbefale Switch udgaven. Og  ja det er en glimrende grund til at købe en Switch. Så kan ud også spille rigtig Diablo på farten.