Det er ikke kun store krigsspil der udgives. Der bliver også plads til sjove udgivelser som SpongeBob SquarePants: Plankton’s Robotic Revenge. Ja, det er en forholdsvis lang titel og det børnenes ven SvampeBob Firkant fra TV serien, som stammer fra Nickelodeon, der er aktuelt i et helt nyt eventyr.

spongebob 02Denne gang har seriens gennemgående onde geni, Sheldon Plankton, besluttet at angribe Krusty Krab for at stjæle en hemmelig opskrift. Selvom Plankton har bygget en kæmpemæssig robot til åbne pengeskabet hvor opskriften ligger, så er han alligevel nød til at opgive sit forehavende. Den eneste måde at åbne pengeskabet er ved hjælp af tre specielle nøgler der er gemt på havets bund. Så er det ellers bare om at komme i gang med at finde nøglerne inden Plankton.

Du kan vælge mellem de mange forskellige kendte figurer fra universet og alle våben er baseret på Krusty Krab’s restaurant. De er alle sammen mægtig underholdende med mulighed for at opgraderer som du får samlet alt rovet ind. Det er et enkelt gameplay der er lavet så det virkeligt appellerer til den yngre målgruppe. Det kommer også til udtryk gennem den simple måde rollespils elementerne er lavet. Det er primært et spørgsmål om at øge graden af variation – ikke for at sidde og fedte med statistik.

spongebob 03Banerne er varierede med masser af fjender og et system der sikrer at du kan komme videre selvom du skulle blive overmandet. Det er også i den farverige stil der kendetegner TV serien og derfor er det et rigtigt godt match til alle SvampeBob fans. Desværre er spillet på engelsk hele vejen igennem og derfor mistes noget af den indbygge humor bl.a. omkring våben som den eksploderende Pie Launcher. Det er alt sammen meget originalt selvom det kræver engelskkundskaber, jeg tror, overstiger målgruppens evner.

spongebob 01Noget der virkeligt trækker i den rigtige retning er 4 spiller co-op multiplayer. Det er lavet så det opfordrer alle til at deltage og være med så det bliver en sand eksplosion af lyd, farver og bevægelse. Det er drop-in/drop-out. Dermed egner det sig også for måske lidt yngre, eller forældre, der gerne vil være med lidt men måske i længden ikke synes der verden mest spændende tidsfordriv. Det er også kendetegnene ved spil som Skylanders og de mange LEGO spil er at det er co-op på samme maskine uden online element. Dermed skal du som forældre kun tage stilling til om spillet er passende og ikke de mange ekstra udfordringer med online spil.

SpongeBob SquarePants: Plankton’s Robotic Revenge rammer målgruppen og har et fornøjeligt gameplay selvom der kunne være mere at udforske. Målgruppe kan være skuffende over den manglende oversættelse til dansk og så håber jeg fornøjelsen med spille hurtige overskygger denne. God fornøjelse.

[box_info]Spillet er anmeldt på PlayStaion 3 og er leveret af Activision[/box_info]