sportsfriends 00Sportsfriends er noget så sjældent som et party spil udgivet til PlayStation 3 og 4. Vil du have fuld udnyttelse af spillet så kræver det mindst to DualShock og fire Move kontrolleren. Det er kun mini spillet Johann Sebastian Joust der kræver Move og spiller du det på PS3 så kan der faktisk være op til 7 spillere mens PS4 klarer 4. Hver spiller har en Move kontroller som de skal holde så stille som muligt mens der spilles Bach. Der af navnet. Det er tilladt at skubbe og mase modspillerne for at få dem til at bevæge Move så meget at de ryger ud. Nogle gange skifter musikken tempo og så kan der hoppes rundt i stuen. Det er også det spil som kræver mest plads.

sportsfriends 01De andre tre spil er BaraBariBall, Super Pole Riders og Hokra. Vi kan afsløre at der er to hemmelige spil udviklet af skaberen af QWOP nemlig Bennett Foddy. Det er spillene Get on Top og FLOP.  Dem vender vi tilbage til.

BaraBariBall er krydsning mellem All-Stars Battle Royal og basketball. Her skal du puffe en bold ned i vand, mens du forsøger at forhindre din modstander i at gøre det samme. Det er det mindst intuitive og det er muligt at spamme modstanderen midt på banen hvilket gør det til pakkens svageste spil. Dermed er det ikke dårligt det sætter bare dem som normalt sidder med en kontroller i hånden i en bedre position.

Pole Riders går ud på at bruge en stangspringsstang til at nå en bold på en snor. Den skal så sparkes forbi modstanderende for at få point. Det er en blanding af nogle lidt mærkelige fysiske love og en styring hvor du hele tiden tror du ved hvordan det virker blot for at opdage det ikke var helt korrekt. Har du fire spillere på banen er det kaotisk sjovt.

sportsfriends 02Hokra er en ikke videre køn udgave af amerikanskfodbold. Det er for fire spillere og du kan spille det med kun to kontrollere. Det bliver det bare mere underholdende af. Du suser rundt op banen mens en bold banker rundt mellem banen sider indtil en af spillerne endelig laver et touchdown. Det er faktisk også det spil som har den største underholdningsværdi.

Get on Top får du ved at trykke Op, Højre, Ned, Venstre, Op, Højre, Ned, Venstre og trykke på X-knappen. Så kommer du ind i Get on Top hvor du skal forsøge at hive din modstander omkuld så hovedet falder af. Ja det skal nok lige prøves inden du ser idéen. FLOP får du ved at Op, Op, Ned, Ned, Venstre, Højre, Venstre, Højre og trykke på O-knappen. FLOP fungerer som det gode gamle Pong spil med det forskel at du kan vride battet. Begge spil aktiveres fra spillet menu. Du skal desværre gøre det hver gang du skal spille, selvom det kun tager et par sekunder. Tryk på Start eller Select for at komme tilbage.

sportsfriends 03Jeg kunne godt ønske mig at det var muligt at lave spillelister så der kunne føres regnskab. Der skal jo være en eller anden form for håneret til vinderen. Ellers er den største udfordring for dette spil udviklet af Die Gute Fabrik via Kickstarter at det kræver flere kontrollere og Move.

Jeg mener at spillet hører hjemme hos alle der elsker party spil og jævnligt har venner og familie siddende i muntert lag. Det har samme effekt som Twister som også kan ryste en festklar gruppe sammen. Ulempen er helt klar kravene til hardware hvor PS4 kræver en ekstra omgang holden i hånden inde det virker. Samlet set synes jeg der er masser af party stemning med Sportsfriends.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægJuli måned Instant Game Collection til PlayStation
Næste indlægWarframe kommer til Xbox One
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
sportsfriends-anmeldelseJeg mener at spillet hører hjemme hos alle der elsker party spil og jævnligt har venner og familie siddende i muntert lag. Det har samme effekt som Twister som også kan ryste en festklar gruppe sammen. Ulempen er helt klar kravene til hardware hvor PS4 kræver en ekstra omgang holden i hånden inde det virker. Samlet set synes jeg der er masser af party stemning med Sportsfriends.