Da Steam Deck første gang blev annonceret, har det været uvis hvor mange spil der ville kunne køre på den håndholdte konsol. Da mange spillere med en Steam konto har flere hundrede spil i deres bibliotek, så var håbene store for at største delen ville kunne spilles on the go.

Selvom Steam Deck ikke er helt perfekt, så har Valve alligevel formået at skabe et stykke hardware der konstant forbedres. Det var d. 25 Februar at Steam Deck blev udgivet og siden da, har antallet af kompatible spil blevet større. I følge en optælling fra Boiling Steam, så er spil med mærket “verified” og “playable” vokset siden launch. Op mod 25 spil bliver hver dag optimeret og tilføjet til listen, over spil som man ville kunne spille på Steam Deck.

Som man kan se på grafen, så går der ikke længe før tallet af kompatible spil når 2,500+. Selvom Steam platformen indeholder 50,000+ spil, så er det trods alt en god start den lille håndholdte konsol har fået. Både Valve og deres partnere udvikler og forbedre Steam Deck med jævne mellemrum, og det er fedt at se et Valve produkt som virkelig er et fedt stykke hardware.

Steam Deck bliver kun bedre i fremtiden, og selvom mange har set den som en konkurrent til Nintendo Switch, så vil fremtidige forbedringer gøre den endnu bedre. Selvom det primært er en platform til at afvikle spil fra ens Steam bibliotek, så vil man også kunne installere Windows 11, så den også kan bruges som en lille almindelig computer. Det bliver spændende at se hvad fremtiden ellers bringer for Steam Deck.