Lad mig med det samme tone ret flag. Jeg er meget skeptisk når det drejer sig om teknologiskifte i mit gaming setup. Det har taget tid at skifte mit traditionelle headset til trådløse udgaver af frygt for at klumper i lyden så jeg på den konto ville være dårligere stillet. Nu er danske SteelSeries så ude med en trådløs Rival 3 mus og hårdt presset lod jeg mig overtale til at gå trådløs. Vi har som sædvanlig været en tur forbi den obligatoriske køkkenvægt:

Her lander Rival 3 på 95 gram. Men hov stod der ikke også at den kunne veje 106 gram? Jo jo det kan den da. SteelSeries har valgt at anvende AAA batterier som strømforsyning hvor andre benytter genopladelige batterier. Det er et bevist design valg fordi SteelSeries lover at den kan kører et helt år på bare to AAA-batterier. Ja jeg har så valgt bare at bruge ét batteri for at spare vægten. Det med et helt år betyder mere end 400 timer. Så derfor kommer det meget an på hvor meget du anvender musen. Jeg vil som jeg plejer anbefale at du installerer SteelSeries Engine 3 så du kan tilpasse musens funktioner.

Som du kan se ovenfor så har du alt hvad hjertet begærer af opsætninger. Jeg har reduceret DPI setting, som SteelSeries kalder Count per Inch (CPI), til 400 som jeg bruger til gaming og så 800 og 1200 som passer til forskellige kontor opgaver. Det er en TrueMove Air sensor hvis øvre grænse er 18.000 CPI. Det har jeg svært ved at se anvendelse for men det tal det stiger bare hver gang der udvikles en ny sensor. Du har to tilslutningsmuligheder. Enten Bluetooth eller 2,4GHz med den medfølgende dongle. Hvis du gerne vil have det optimale ydelse så skal du vælge 2,4GHz. Jeg har så brug Rival 3 både på min gaming rig og på min arbejdsbærbare. Det er nemlig bare at flytte den lille omskifter på bunden af musen. Det er bare smart af have begge muligheder. Jeg har så også afprøvet gaming med blot Bluetooth og det har også fungeret godt.

Det er så meget fint at komme med den påstand at jeg synes at den giver den samme ydelse. Ja men lige denne gang så er jeg gået mere systematisk til værks. De subjektive ting som hvordan musen ligger i hånden er selvfølgelig stadig op til smag og behag. Men omkring hvordan musen virker i spil sammenhæng så har jeg brugt et træningsprogram til Counter Strike Global Offensive. Her er der forskellige øvelser og jeg har gennem 3 uger brugt Rival 3. Det er ikke meget jeg forbedrer mine ever og det er i dette tilfælde ikke formålet med træningsbanerne. Det er for at se om jeg kan opnå samme resultater med Rival 3 og måske engang i mellem slå min egen score i en af øvelserne. Ja det er så primært Aim og Peek som er der hvor du er mest afhængig af at musen leverer varen. Jeg kan ikke måle nogen forskel mellem en mus med hale og så Rival 3 Wireless. Jeg er simpelthen det svageste led.

Når jeg så kigger på alt det anden, så er det stadig med mekaniske knapper som snildt holder til 60 millioner tryk. Der er et præcist hjul og den traditionelle knap til at skifte CPI. Her er jeg mest til at have to knapper for ikke at skulle cykle gennem alle, men da jeg typisk kun har to eller maksimalt 3 forskellige så er det mere en akademisk diskussion. Jeg synes jeg har en mellemstor hånd og der passer Rival 3 designet meget fint. Da musen er symmetrisk så kan du faktisk også bruge den som venstrehåndet hvis du kan leve med at bruge lille- eller ringfinger til at bruge de to knapper på siden. Samlet ergonomi er velfungerende og min vurdering er at den passer fint fra små og op til mellemstore hænder uanset hvilket greb du benytter (claw, palm, og så videre).

Det er svært for gamle hunde at lære nye tricks. Jeg er med Rival 3 Wireless tæt på at være overbevist om at det er muligt at have en trådløs mus som er egent til gaming. Giv mig nu lige en måned eller to til. Jeg kan ikke svare på om det vil virke til en turnering eller et LAN party. Hjemme i privaten yder den nøjagtigt på samme niveau som en tilsvarende med hale. Jeg synes at designet med AAA batterier er velfungerende vovet og så er jeg begejstret for at den både kan anvende Bluetooth og 2,4GHz. Det gør det lettere at bruge samme mus uanset om det er gamer riggen hjemme eller den bærbare på farten.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSteelSeries Rival 3 Wireless gaming mus ude nu
Næste indlægScourgeBringer udkommer 21. oktober
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.