Mario er tilbage og han har hans venner med. Tag dine egne med på eventyr og red Mushroom Kingdom fra Bowsers onde planer endnu en gang.

Historiemæssigt er der ikke så meget nyt at komme efter. Bortset fra enkelt detalje. Bowser kidnapper ikke Prinsesse Peach i denne omgang, han vælger i stedet en gruppe feer, som tilsyneladende har en kraft som Bowser kan bruge til et eller andet.

Det åbner op for muligheden at spilleren kan spille som Peach, hvilket ikke er uhørt eller imod Super Mario universet som helhed – hun har været spilbar i en række spil, herunder Super Smash Bros., hvor hun kæmper på lige fod med resten. Det forstærker snarer det kvindelige element i computerspil, at se Peach løbe side om side med de to brødre og en blå toad. Jup, op til 4 spillere kan spille med hinanden (yeh right… med hinanden… nok nærmere hals over hoved mod hinanden for at få flest point, og det gerne til den grad så man skubber ens venner over kanten eller lader goombaen nuppe dem) i kampen mod den onde Bowser, hans håndlangere og undgå alle hans fælder.

Gameplayet er som man kan forvente, hop på fjenderne (vær dog varsom med fjender der kan give stød, stikke, bide eller brænde), slå til kasser med spørgsmålstegn for at finde brugbare ting til dit eventyr igennem Mushroom Kingdom.

Få baner følger i kølvandet på Super Luigi U med kun at have 100 sekunder til at nå målet (det er normalt 300),men disse baner er tilgængelig noget kortere. Som forventet er sværhedsgraden, i hvert fald for mig, ganske stabil på et behageligt niveau, men overasker når man når en bane hvor der er rig mulighed for at falde i afgrunden. Dette forværres kun af at disse baner ofte er akkompagneret af det faktum at banen kører i sin egen fart,hvilket betyder at spilleren skal holde  en bestemt fart hele vejen igennem. Det er stadig lige så stressende som da Super Mario Bros. 3 brugte denne finesse for at gøre det svært.

Når du ikke er inde en bane er det spiller nr. 1 der styrer slænget til den næste bane på kortet. Selvom at der går stier imellem banerne, kan spilleren bevæge sig frit rundt på kortet –  dog med begrænsninger styret af spillerens fremskridt. Kortet indeholder tilmed mønter, dyr og kasser, som spilleren kan indsamle. Disse bliver bliver gendannet efter spilleren har været igennem en bane, mens at de mere specielle ting, såsom toads hus og den enarmede tyveknægt tilsyneladende kun bliver gendannet hvis spilleren løber tør for liv og benytter sig af en “continue” – ganske som vi før har set i andre Super Mario spil.

Toads huse præsenterer spilleren med to pakker, en lille og en stor. Jeg morer mig lidt over moralen, som Nintendo vil fortælle her: det er ikke nødvendigvis den store pakke der er mest værd. Jeg oplevede ikke en eneste gang at den store pakke indeholdte mere end en Super Mushroom, mens at den lille indeholdte fire forskellige power ups.

De enarmede tyveknægte tager oplevelsen fra Toads hus i Super Mario Bros. 3 til nye længder. Der er 4 hjul, og en række forskellige påtegnede power ups på disse hjul. Hop og ram kasserne for at stoppe hjulene et af gangen. Få 2 ens og du får 100 mønter (1 liv), få 3 ens og du får 300 mønter (3 liv) og få alle 4 ens og du får 777 mønter og det tilsvarende antal liv. Disse enarmede er så sjældne, så jeg kan ikke fortælle om nogle power ups giver mere end andre.

Nu sidder du muligvis med hagen i hånden og tænker om spillet er værd at anskaffe hvis du allerede har en masse Super Mario spil. Svaret er ja, og herunder vil jeg fortælle om de ting jeg finder nyt i serien og som er dejligt forfriskende. Bemærk at trods min store fanfølelse af serien og universet omkring Super Mario, så har jeg faktisk har spillet et relativt begrænset antal Mario spil – du er mere end velkommen til at komme med feedback i kommentarfeltet, hvis du syntes der er en ny feature i SM3DW jeg har overset.

Kattedragten er helt sikkert ny, det er hvad Nintendo har fokuseret meget på i deres promovering af spillet – og som medierne tilsvarende har dækket en del. Diverse medier verden over taler varmt om det nye tiltag, og jeg har bestemt ikke tænkt mig at modsige dem. Med kattedragten kan du kravle op af vægge eller lave et lille angreb midt i et hop, men mest af alt: med denne dragt kan du kravle op af flagstangen der agere som mållinie og få top point hver gang.

Goombadragten er sjælden, men ganske brugbar. Har du den på, vil goombas og andre fjender anse dig som værende en goomba, og ikke jagte dig.

Nøglemønter skal indsamles hvis du vil videre i banen. Fem styks i alt,og de er heldigvis ikke svære at finde.

Specielle evner er tildelt de forskellige figurer. Mens Mario er en all-round, lidt-over-middel-til-alt-karakter, kan Luigi hoppe højere, Toad løbe hurtigere, og Peach kan svæve kortvarigt under et hop så du kan komme længere.

Mario er hverken ved at blive for gammel eller for benyttet til trods for utallige spin-offs, gæsteoptrædener i alternative spil hvor han brillierer med sit rare gemyt og sit fantastiske mod. Det varmer mit hjerte at se Peach i denne omgang ikke er den sædvanlige mø i nød, men at hun tager kampen op i selskab med de to elskelige brødre. Spillet kan spilles af alle, og de fleste vil finde det ekstremt underholdende, især med venner og familiemedlemmer der holder lige så meget af universet som en selv. Masser af nye dejlige tiltag genopfrisker serien, så selv hardcore fans vil opleve nye ting der ikke var forventet.

[box_info]Spillet er anmeldt på Wii U og leveret af Nintendo.[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægJulen er kommet til Neverwinter
Næste indlægMight & Magic X – Legacy udkommer 23. januar
Jeg spiller mange af de nye spil over et bredt spektrum af genrer, men vi har alle vores foretrukne. For mig er nostalgien hos platformers, men jeg er også bilelsker og jeg kan ikke stå for en god fortalt historie. Jeg håber du har nydt læsningen af ovenstående, har du kommentarer er du mere end velkommen til at dele dine tanker i kommentarfeltet forneden eller via mail.
super-mario-3d-world-anmeldelseMario er hverken ved at blive for gammel eller for benyttet til trods for utallige spin-offs, gæsteoptrædener i alternative spil hvor han brillierer med sit rare gemyt og sit fantastiske mod. Det varmer mit hjerte at se Peach i denne omgang ikke er den sædvanlige mø i nød, men at hun tager kampen op i selskab med de to elskelige brødre.