The Assignment er DLC til The Evil Within som vi tidligere har anmeldt. Det er klassisk uhygge fra mesteren, Shinji Mikami, selv. The Assignment er efter dagens standarder en forholdsvis omfangsrig pakke. Den bygger på de ting som gjorde The Evil Within til en stor oplevelse og giver flere detaljer om den skræmmende historie.

the assignemt 03Denne gang er det Juli Kidman’s oplevelser vi følger. Det er en side historie til den du har oplevet i The Evil Within. Det betyder at de selvfølgelig krydser hinanden undervejs. Juli’s oprindelige opgave var at infiltrere Sebastian Castellanos’ team for at sikre sig Leslie. Leslie’s hjerne indeholder nøglen til STEM systemet som alle er fanget i. Hendes opgavestillere er de sædvanlige lyssky personligheder hvor Juli’s egen psyke tager over og dermed skyder The Assignment i gang.

Juli benytter ikke våben og kan dermed alene komme frem ved at anvende distraktion. Det betyder at du skal aflede fjenders opmærksom ved at kaste flasker, råbe eller benytte din telefon til at ringe. Det kan virke lidt frustrerende i starten, selvom banerne passer rigtigt godt til stealth gameplayet. Jo længere du kommer ind i historien jo mere rigtigt føles den manglende anvende af våben og Juli’s evne til at restituere sig selv uden brug af sprøjterne. Det sker samtidig med at du forlader de lidt kedelige laboratorie omgivelser til fordel for Mikami’s kernekompetence nemlig mørke og gotiske omgivelser.

the assignemt 05

Det er ikke AI i samme klasse som Alien Isolationen og derfor er der også mindre ting som jeg finder lettere frustrerende. Du er stort set chanceløs hvis du bliver opdaget for så dræber The Assignment dig nådesløst. Det giver selvfølgelig også den omgang adrenalin der skal til for at det kan kaldes survival horror. Der kunne også godt være lidt mere variation i fjenderne.

The Assignment er igen en uhyggelig oplevelse fra Tango og Shinji Mikami der kan skræmme i 2-3 timer alt efter spillestil. Specielt var bossen med den overdimensionerede pandelampe et højdepunkt. The Assignment slutter med en clifhanger som viser gode takter for næste DLC pakke: The Consequence.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDuckTales: Remastered ude til mobiler
Næste indlægKave XTD 5.1 Analog ude i april
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.