Wargaming.net er blevet store med deres free-2-play kampvognsspil World of Tanks. Det er blevet fulgt af World of Warplanes og for at gøre cirklen komplet så er World of Warships i øjeblikket i lukket beta. Fælles for alle spil er at de er free-2-play MMO. Det betyder at det er gratis at spille og at det altid foregår online i episke slag med historiske korrekte modeller.

Hvis du har prøvet World of Tanks så er opbygningen tilsvarende, selvfølgelig med den store forskel at det hele foregår på havet. Der er basalt set fire klasser: destroyere, krydsere, slagskibe og hangarskibe. Personligt havde jeg her håbet at der var muligt at have sin egen ubåd. Det var stort, da jeg for flere år siden sad i mørket med en af de mange udgaver af Silent Hunter. Nuvel det kan være de dukker op senere. I den lukkede beta var det den japanske og amerikanske flåde der var spilbare. Som det har været tilfældet med de andre spil så kommer der helt sikkert flådefartøjer fra mange andre lande.

wows 02

Så var der ikke andet at gøre end at kaste sig over hangarskibe som er en speciel udfordrende klasse. Det kan godt være at fly giver en fordel men hangarskibet skal typisk placeres så lang væk for ikke at blive skudt i smadder. Dermed kommer den overlegne ildskraft automatisk til at udligner sig. Derfor gælder det om at finde det mest sikre sted, der er så tæt ved kamphandlingerne som muligt. Du skal også sikre at du får de nødvendige støttefartøjer så du ikke løber tør for forsyninger.

wows 04

Gameplayet er selvfølgelig tilpasset de store skibe, hvilket betyder at der går tid med at navigerer til den bedst mulige position. Når først begge sider har opdaget hinanden så starter den intense kamp der typisk varer et kvarter. Det passer meget godt til flådeslag og i forhold til alfa programmet tidligere, så er denne del blevet forbedret. Du skyder på dine fjender på flere kilometers afstand og det gælder om at kompenserer for både din egen hastighed og retning samt den hastighed og retning din fjende har. Den sikre sejer får du ved at placere en bredside med den rigtige type ammunition.

wows 03

Samlet set så er der sket markante forbedringer siden alfa udgaven og det tegner godt for den endelige udgave. Wargaming.net har fuldstændig styr på free-2-play modellen så du kan vælge at grinde dig vej til toppen, eller spare noget tid og købe udstyr for rigtige penge.