I den samme ånd, der gjorde LEGO-filmen til et verdensomspændende fænomen, er den selvudnævnte hovedrolleindehaver – LEGO Batman Movie – stjernen i sit helt eget fantastiske eventyr. Der er ændringer under opsejling i Gotham og hvis Batman vil redde byen fra Jokeren, må han, der ellers foretrækker at arbejde alene, samarbejde med andre og måske – bare måske, lære at være i lidt bedre humør. Så er der lagt op til en historie der både underholder store som små.

Det er selvfølgelig historien om Batman der altid arbejder alene og aldrig lukker nogen ind i sin tilværelse. Det hele ændrer sig da Batman, ved en fejltagelse, kommer til at adoptere en dreng til en velgørenhedsfest. Samtidig har Jokeren uhyrlige planer for Batman og Gotham City, for han føler ikke at han får den opmærksomhed fra Batman som han skal. Batman ønsker som altid at klare ærterne selv, hvilket bliver en udfordring for hans omgivelser. Ikke mindst den fantastiske Batgirl som også introduceres i filmen.

I den danske version af LEGO Batman Movies du opleve stemmer af blandt andet Alexandre Willaume, Magnus Millang og Lars Mikkelsen. Filmen kan også opleves på original sproget, hvilket jeg har gjort. Det er lidt op til hvilken aldersgrupper du sidder sammen med om du ønsker det ene eller andet. Der er masser af ordspil som går hen over hovedet på de mindste men som du med engelsk kundskaber fanger. Det er ikke altid de fungerer i en dansk oversættelse alene fordi vi ikke har et tilsvarende ordspil eller ord med samme dobbelt betydning.

Uanset om du vælger det ene eller andet sprog så er det klar en fordel at kende både lidt til DC universet og nogle af de mange andre film rettet mod et tilsvarende publikum. Batman får nemlig opfundet en række nye superskurke hvor komikken netop ligger i at de ikke findes i DC universet. Samtidig får Gotham besøg af skrke som Godzilla, Lord Voldemort, Sauron, King Kong, Dracula og Agent Smiths (ja de er i flertal) fra The Matrix. Det er hylende grinagtigt og det tager på ingen måde fokus fra den egentlige kamp mellem den noget følsomme udgave af Jokeren og Batman den kappeklædte hævner.

Der er på DVD’en også masser af ekstra materiale og det er jo en af fordelene ved at anskaffe det fysiske medie. Der er både fraklip og små historie sammen med andet materiale fra tilblivelsen. Jeg synes at The LEGO Batman Movie er en af de bedste Batman film i flere år. Husk at du altid skal være dig selv. Medmindre du kan være Batman.

Tak til PR Nordic og Warner Bros. Home Entertainment for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægIndspilningen til The Walking Dead stoppes på ubestemt tid
Næste indlægMario Kart Arcade GP VR på vej til Japan og London
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
the-lego-batman-movie-anmeldelseDer er på DVD’en også masser af ekstra materiale og det er jo en af fordelene ved at anskaffe det fysiske medie. Der er både fraklip og små historie sammen med andet materiale fra tilblivelsen. Jeg synes at The LEGO Batman Movie er en af de bedste Batman film i flere år. Husk at du altid skal være dig selv. Medmindre du kan være Batman.