EA kæmper stadig for at få SimCity til at fungerer. Her taler jeg ikke bare om at løse de mange fustrerende problemer der findes med spilmekanikken som får simulationen til at fungerer dårligt. Nej EA’s Origin server som benyttes til Always-On DRM er ustabile. Hvis du overhovedet kan starte SimCity, så mister du hele din by fordi SimCity ikke vil gemme når forbindelsen til serveren mistes.

Vil du forsøge dig som byplanlægger i weekenden så er her en række alternativer som faktisk fungerer:

Anno 2070

Anno 2070 er udgivet af Ubisoft i november 2011, og er sat i en fremtid hvor du både skal bygge en by samtidig med at det indeholder RTS elementer. Isen på polerne er smeltet og du skal som den ene af to fraktioner udnytte det land er findes bedst muligt. Eco bygger bæredygtigt men langsomt, mens Tycoons bygger hurtigt men bruger mange resourcer.

Du finder Anno 2070 på Steam til 50 Euro eller ca. 375 kr. sammen med masser af udvidelse pakker.

 

Tropico 4

Tropico 4 foregår i en bananrepublik og er udviklet af Haemimont Games udgivet i 2011. Det handler om en diktator som skal holde sin befolkning glad samtidig med at han skal undgå at blive sat fra magten af USA. Du kan vælge at samarbejde med kapitalister som har penge, kommunister som forbedre livskvalitet eller de intelektuelle som giver bedre uddannelse.

Du finder Tropico 4 på Steam til 30 Euro eller ca. 225 kr sammen med udvidelser og en gratis demo.

 

Cites XL 2012

Cites XL 2012 er udkommet i july 2011 og er udviklet af Monte Cristo. Det er også det af mine tre bud som minder mest om SimCity hvor du kan bygge en by med forskellige typer af strukturer. Der findes tilsvarende SimCity også en række online multiplayer elementer. Hvad er så forskellen? Cites XL 2012 virker også selvom du er offline, hvilket også betyder at skulle multiplayer serverne lukke kan du stadig spille Cites XL 2012. Banebrydende idé, måske skulle EA adopterer den?

Du finder Cites XL 2012 på Amazon til 40 Dollars hvilket er omkring 225 kr.

 

Som bonus information så findes SimCity 4 Deluxe til 20 Dollars på EA’s Origin hvis der overhovedet findes nogen som tør købe noget her, eller du kan spille CityVille gratis på FaceBook.