Vi har været en tur hos Sony/Nordisk Film og kigget nærmere på Uncharted The Lost Legacy som udkommer 23. august. Det bliver det første Uncharted eventyr uden vores ikoniske helt Nathan Drake. Internt hos udviklerne Naughty Dog er The Lost Legacy blot blevet kaldt UC4DLC uden flere detaljer. Vi fangede Scott Lowe til en række spørgsmål for at få lidt mere information,

(Jan) Nathan er sendt på pension så hvem bliver nu helten?

(Scott) Uncharted 4 blev den perfekte afslutning med Nathan Drake som hovedperson. Derfor var teamet gennem mange overvejelser for at finde den helt rigtigt til The Lost Legacy. Valget faldt på Chloe Frazer som første gang optrådte i UC2 og som også var med i UC3. Hendes far var arkæolog og dermed var forudsætninger på plads for at have en karakter som har indsigt i historier og mytologi. Hendes personlige træk som lidt af en opportunistisk tyv gav os mulighed for at sætte hende sammen med Nadine Ross. Nadine er med i UC4 hvor hun som lejesoldat ledede den paramilitære gruppe Shoreline.

(Jan) Hvor foregår historien?

(Scott) Handlingen er henlagt til Indien med en baggrundshistorie omkring Hoysala imperiet som regerede i det 10ende til 14ende århundrede. Ifølge et sagn skulle der i dette område eksisterer The Golden Tusk eller mere korrekt The Tusk of Ganes, som er et kostbar Hoysala artefakt. Hoysala imperet har eksisteret mens alt andet er fiktion. Uncharted er et historie drevet action adventure med et kampsystem og opgaver der skal løses. Vi er inspireret af området i det sydlige Indien (Western Ghats), hindi mytologi og den arkitektur som har eksisteret, selvom det vi har skabt ikke findes i den virkelige verden.

(Jan) Det lyder som noget af en udfordring?

(Scott) Vi bygger en model som fundament for den åbne verden du bevæger dig rundt i. Når den fungerer begynder vi at skabe alle detaljerne. Vi kigger hele tiden på at balancere mellem området størrelse så der er noget at lave. Hvis det bliver for stort bliver det for kedeligt og bliver det for småt får vi ikke de skift af tempo der gør det underholdende. Teamet med Shaun Escayg på den kreative side og Kurt Margenau på gameplay siden er utroligt erfarne hvilket er grundlaget for et velfungerende resultat.

(Jan) Udover selve historien hvad byder The Lost Legacy eller på?

(Scott) Der er bl.a. vores mekanisme til at dirke låse op. Du finder kasser med loot ud over hele området som du kan dirke op for at finde sjældent udstyr. Samtidig er der masser af mindre opgaver som giver forskellige skatte som f.eks. Hoysala Tokens. Når du møder Asav’s private hær kan du også vælge at kæmpe eller snige dig forbi, alt efter temperament. Asav er også en lidt mørkere skurk end hvad vi tidligere har præsteret i Uncharted. Han sidder tungt på hele området som en lokal diktator.

(Jan) Der er også multiplayer i The Lost Legacy?

(Scott) Vi har samlet alt vores multiplayer indhold i denne udgivelse. Så du får mulighed for at spille som dit favorit karakter på alle 14 maps og i alle gamemodes. Survivalist er blevet specielt populær da du alene eller med 2 andre andre kæmper mod horder af udøde pirater. Det passer rigtigt godt til Uncharted universet og de mange myter. Faktisk har vi mere multiplayer indhold ude i år end vi samlet set tidligere har udgivet. Det er underholdende også fordi der ikke findes særligt mange tredjepersons shootere.

(Jan) Det ser enestående ud på PS4 Pro. Nogle udfordringer med det?

(Scott) Det er ikke teknik der er begrænsningen eller udfordringen på PlayStation 4. Det er mere den tid det tager at producerer i den grafiske kvalitet og med den variation som teamet ønsker. Hvis der ikke var deadlines så ville vi bare fortsætte med at finpudse. I forhold til PlayStation 4 Pro så får du en bedre gengivelse af den indsats der er lagt i teksturer, lyssætning og partikel dynamisk. Det er altid en fornøjelse at se sit arbejde præsenteret på den bedst mulige måde.

(Jan) Hvad er du mest imponeret af?

(Scott) Det er at vi på et år haft skabt et helt nyt spil. Det som blot skulle have været UC4DLC er nu blevet et selvstændigt spil med egne helte, skurke og histore. Det kræver et erfarent team og selv om vi har det hos Naughty Dog så er det alligevel imponerende at det er lykkes.

(Jan) Tusind tak for din tid.

Det er på alle måder imponerende og du kan selv se gameplay i videoklippet ovenfor. Vi ser frem til at blive underholdt af en ny omgang Uncharted 23. august.