Den nordiske streamingtjeneste Viaplay har i dag bekræftet, at de udkommer med deres første originale børneserie “Det store eksperiment”, som er en julekalender for børn. Det er første gang i Norden, at en streamingtjeneste lancerer julekalender. Serien har eksklusiv premiere på Viaplay d. 1. December 2016.

“Det store eksperiment” er en velproduceret fiktiv børneserie, som både har et vist tempo og som kræver nerver. Seriens formål er at appellere til børnenes naturlige nysgerrighed og lyst til at lære og den vil derfor både uddanne, underholde og opmuntre børnene igennem 24 forskellige eksperimenter, som henover december vil være med til at udvide deres viden indenfor bl.a. kemi, musik, matematik og meget mere.

“Det store eksperiment” er produceret som en julekalender, og er den første af sin slags, som udelukkende vises på en streamingtjeneste. Midt i en travl hverdag og stressende juleindkøb kan det være svært for en familie at tilpasse sig TV-formatets faste sendetider, hvor familiernes yngre medlemmer kan se den traditionelle julekalender. Viaplay gør op med denne tradition og giver familien muligheden for at se julekalenderen når det passer ind i den enkelte families vaner og rutiner.

– Vi har humor, drama, spænding og sport i vores portefølje, der nu bliver fuldendt med vores første originalserie til det yngre publikum. Det er noget, vi længe har ønsket at gøre, da vi synes at der har manglet et format, som både er inspirerende og samtidig har en uddannende effekt på børnene. Med julekalenderen ændrer vi nu på det, og styrker samtidig vores position som den førende platform for danske kvalitetsproduktioner, siger Jonas Karlén, VP hos Viaplay.

Gennem 24 afsnit følger vi to børn, som netop har vundet Nordens mest prestigefyldte opfinderkonkurrence for børn. Som en del af prisen, får de sammen med en overdommer muligheden for at besøge en rigtig opfinder, nemlig ingen andre end professor Primus, den første vinder af konkurrencen. Professoren er desværre blevet en mislykkede størrelse, da han ikke har haft succes siden han vandt konkurrencen, og han bliver derfor syg af jalousi over at se børnenes kreativitet og låser dem inde i sit laboratorium. Det store spørgsmål er – vil de kommer hjem til deres familier før jul? Den eneste vej ud er ved at udføre professorens vanskelige eksperimenter. Hver dag skal de forsøger at løse et nyt eksperiment, lykkedes de med at udføre eksperimentet, åbner der en dør, som forhåbentlig vil føre dem ud i friheden.

Serien er produceret af det prisvindende produktionsselskab, Nexiko.