Det er ikke alle spil som klarer tidens tand lige godt. Så leder du efter en rigtig retro oplevelse så kan det betale sig at kigge efter nye spil som er lavet som nogle af de store klassikere. Her kan vi så anbefale Whispers of a Machine der er udviklet af svenske Clifftop Games/Faravid Interactive og udgivet af Raw Fury. Clifftops Games er tidligere kommet med Kathy Rain mens Faravid Interactive står bag The Samaritan Paradox.

Som genre er Whispers of a Machine (WoaM) det man kalder et point og klik adventure. Det var en genre der havde sin storhedstid i 1990’erne. Der kom bl.a. titler som Loom, Monkey Island, Space Quest, Leisure Suit Larry og rigtigt mange andre. WoaM er et spil i samme stil selvom der er meget som er lavet med moderne virkemidler. Du har bl.a. tre forskellige indgangsvinkler til din dialog hvor du kan være empatisk, analytisk eller selvsikker. Det kommer til at have en indflydelse på hvordan du kan løse de forskellige opgaver.

Du er den kemisk forbedrede agenten Vera som kommer fra Central Bureau. Historien er sat i en verden ude i fremtiden hvor AI har været forbudt i næsten et århundrede. Det som starter som en opklaring af et simpelt mord viser sig at være meget mere. Det er ikke alle i denne nye generation af mennesker som holder sig til reglerne. Den grafiske stil er som du vil forvente af et spil fra 1990’erne og det har et fint Nordic Noir udtryk med masser af referencer til det svenske. Jeg synes den grafiske stil og hele baggrunden virker rigtigt godt.

Vera kommer med en række evner og værktøjer som hun kan bruge i forbindelse med opklaringen. Som historien skrider frem så kan hun også får opgraderet sine kemisk forbedrede evner. Det er selvfølgelig meget dialog drevet hvor du samtidig skal finde løsningen på de mange forskellige gåder. Her hjælpe dine forskellige værktøjer dig med at finde spor. Du skal så selv finde ud af hvor de kombineres og benyttes for at komme videre. Bare rolig der er lidt blidt hjælp hvis du går lidt i stå.

Whispers of a Machine bringer minder frem fra en svundet tid. Der er en lækker stemning og da dialogen også er talt så er dette og mange andre elementer i point&click moderniseret på bedste måde. Jeg savner en større brug af de forskellige redskaber som bl.a. scanneren hvor jeg ikke helt synes potentialet udnyttes. Når det er sagt så er det en velfortalt historie udført på en overbevisende måde. Der er masser af skæve eksistenser i den nordiske Noir stil og så til kun 100 kr.