Der findes ikke noget som direktører der gerne vil tale om et fornyet fokus og fremtiden. Satya Nadella har nu trisset rundt i omkring 5 måneder for at tage temperaturen på Microsoft og skal nu til mere klart at udstikke en kurs. Der har været mange spekulationer om Xbox som produkt var på vej væk fra Microsoft. Udnævnelse af Stephen Elop, der er specielist i frasalg, som Executive Vice President for Microsoft Devices Group, har givet anledning til en del spekulationer. Der har ikke være andet end den sædvanlige forsikring om at Xbox er vigtig. Nu har Nadella taget bladet fra munden og selvom det er svært for en CEO at tale om forretningsområder der ikke længere er en del af kerneforretningen, så er der nyt i hans første strategi plan som du kan læse i sin helhed her. Det bliver ikke ligefrem udbasuneret så du skal lede efter nedenstående udtalelse:

I also want to share some additional thoughts on Xbox and its importance to Microsoft. As a large company, I think it’s critical to define the core, but it’s important to make smart choices on other businesses in which we can have fundamental impact and success. The single biggest digital life category, measured in both time and money spent, in a mobile-first world is gaming.

Oversat betyder det at selvom Xbox er et glimrende produkt så er det ikke en del af Microsoft kerneforretning. Nadella fortsætter, at han stadig mener at Microsoft kan bidrage når det drejer sig om spil. Desuden lover han at forsætte med innovation på spilområdet for at give Xbox brugere mange gode oplevelser. Senere i den officelle plan bliver han mere præcis med ønsket om at genopfinde Microsoft med fokus på kerne områderne:

We’ll use the month of July to have a dialogue about this bold ambition and our core focus… On July 22, we’ll announce our earnings results for the past quarter and I’ll say more then on what we are doing in FY15 to focus on our core.

Med min erfaring i at læse og forstå amerikanske direktøres fremtidvisioner, lyder det som om at Xbox’ens tid hos Microsoft er talte. Det bliver spændende at se hvem der skal løfte arven og fortsat bringe store spil til trofaste fans.