SONY DSC

Fra i dag kan man hente den nyeste opdatering til Xbox One som blandt andet indeholder Windows 10. Men hvad kan vi ellers forvente af den store og meget ventede opdatering til Xbox One?

Microsoft beskriver opdateringen som NXE ( Next Xbox One experince )fordi, at opdatering indeholder så meget nyt til Xbox One. Det som er noget at det helt nye ved NXE er selvfølgelig Windows 10 skellettet som bliver implementeret i dag, sammen med en del fragmenter fra Windows 10. NXE skulle gøre Xbox One mere fleksibel til nye tiltag fra Microsoft via cross-platform som meget gerne skulle føre til meget bedre Apps på Xbox One. Der bliver også mulighed for at streame fra Xbox One til din Windows PC, hvilket har været ønsket af mange.

Microsoft har også lagt vægt på at NXE skulle gøre Xbox One oplevelsen en del hurtigere. Både at manøvrere rundt i selve menuerne, men også in-game. En stor årsag til at dette kan lade sig gøre er det nye UI-design.

 Vi kommer heller ikke udenom at Xbox One nu bliver bagud kompatibel, hvor der til at starte med er 104 spil tilgængelige til netop denne feature. Vil du se de 104 titler, ja så skal du bare klikke her.

xbox360spilDe spil som udkommer til Xbox 360 i Microsoft’s Games With Gold program, bliver selvfølgelig også tilgængelig på Xbox One som bagud kompatibel. Dette giver 4 spil om måneden til Xbox One brugere. Xbox One vil selvfølgelig understøtte både download og disc-format i bagud kompatibilitetsprogrammet, så der er mulighed for at genbruge sine ynglings spil fra Xbox 360.

Når vi så går over til det mere sociale i Xbox One og NXE ja så bliver der også ændret lidt på, i forhold til hvordan det ser ud i dag. Der kommer et helt nyt ‘community area’ hvor der bliver mulighed for at streame på både Twitter og Facebook, hvor du kan se hvad dine venner er i gang med. Så lidt live-feed fra dine venners spil.

For dem som var vilde med at lege med de Avatars der var på Xbox 360, ja så kommer de nu tilbage på Xbox One. Der er rig mulighed for selv at customize din Avatar igen, hvis man vil have lidt sjov ud af det.

Xbox_One_OS_Update

Sidst men ikke mindst vil der ikke længere være mulighed for at bruge Kinect gestures. Dette er gjort på baggrund af at Xbox har set på, hvor mange der egentlig har brugt denne feature. Det er så få som har taget den feature i brug hvilket får Microsoft til at fjerne denne mulighed helt.

Opdateringen til NXE fylder i omegnen af 1.2gb, så det er noget af en opdatering som Microsoft har søsat. Men det bliver spændende at se om det nu også bliver, en helt ny oplevelse med det nye Windows 10 og hvordan oplevelsen bliver. Personligt selv glæder jeg mig meget til at se om de har lavet ændringer til, når man skal lave invitationer til gruppe. Der var mange menuer man skulle ind i, før at man kunne invitere sine venner. Specielt hvis man var in-game, kunne det tage lang tid, før at skærmen overhovedet poppede op.

Der er mange andre ting som bliver ændret og som er nye på Xbox One, udover dem vi har beskrevet her. Så giv endelig feedback på hvad i syntes, når i har fået den hentet og brugt.

Få den downloadet folkens og god fornøjelse med den.