Hver år på GamesCom er en af mine prioriteter at få besøgt udgivere som repræsenterer mindre udviklere. De har typisk masser af spændende titler med en stor underholdningsværdi. 1C Company havde endda gjort sig den ulejlighed at lave en folder (heldigvis som PDF) som viste de mange spil som blev vist frem under dette års GamesCom. Du kan se et sammendrag af deres kommende spil i videoklippet ovenfor. Det er ikke muligt at nå det hele så jeg havde valgt nogle titler som jeg selv synes så spændende ud om så jeg kunne tænke mig at spille.

Det første jeg spillede var Fall of Light som er en dungeon crawler skabt af RuneHeads. Vi følger en gammel kriger der leder sin datter gennem en mørk verden. Samtidig kæmper ham mod fjender skabt af mørket. Det har en stiliseret grafisk stil og det minder lidt om Dark Souls og ICO. Det er sat til at udkomme i efteråret og er afgjort et af de titler som du skal holde øje med. Du kan se mere i traileren her under.

Nogle gange er der bare en gameplay idé som virker helt tosset og som faktisk virker. Sådan et spil er Haimrik udviklet af Below the Game. Det er et spil med fokus på ord. Ikke bare som en del af historien også som en del af gameplay. Den unge Haimrik er på en rejse i et middelalder univers hvor historien fortælles i skrift under hans fødder. Nogle af de ord han træder på bliver til rigtige ting som han kan anvende mod de mange fjender. Noget af det er også appellerer til mig er den mørke humor. Haimrik har desuden følgeskab af den sulte løvinde, Masmba, der hele tidem forsøger at spise Haimrik. Det er en gakket historien med et lige så gakket gameplay og det virker.

Jeg nåede også lige at kigge på Ancestors som er et real time strategy spil udviklet af Destructive Creations. Det var helt klart en nødvendighed at se lige nøjagtigt dette for en af de fire fraktioner du kan spille er vikinger. Rigtige viking og ikke dem med hjelme med horn. De andre tre er Anglo-Saxerene, Tyskere og Slavere. Der er masser af action og en lækker grafik som leveres af Unreal Engine 4 som du kan se her under.

Nogle af de spil jeg ikke nåede at kigge på var Realpolitiks, Unknown Fate, Though the Woods, Deep Sky Derelicts, Codex of Victory og så har jeg også nogle stykker jeg har glemt. Du kan se hele efterårets lineup her:

http://www.1cpublishing.com/