Vi har haft endnu en gamerbærbar mellem hænderne. Denne gang er det Acer’s Predator Helios 500 der adskiller sig fra den gængse trend ved at være bygget omkring AMD teknologi. Modellen vi har taget livtag med har en AMD Ryzen 7 2700 CPU (8 cores) og Radeon RX Vega grafik med 8G HBM2 VRAM. Der er ellers udstyret med 16G RAM, 256 GB SSD og en 1T harddisk. Så er den med en imponerende 17,3” skærm som klarer en opdateringsfrekvens på 144hz. Du finder 3 standard USB-A porte, 2 USB-C, HDMI og Displayport.

Jeg kan godt lide det visuelle udtryk i designet. Det har tilstrækkeligt med kant til at udstråle gamerbærbar uden at det bliver design for designet skyld. Opbygning er også meget funktionel med store ventilationshuller bagtil hvor du også finder HDMI/DP og strømtilslutning. Der er et stort tastatur og en touchpad der er en anelse forsænket. Tastaturet er med lys og det egner sig både til gaming og helt almindeligt skrivearbejde. Touchpad har to dedikerede knapper og ved at den er sænket så kommer jeg ikke så let til ved uheld at flytte musen mens jeg skriver. Jeg synes det er en god byggekvalitet og et velfungerende design.

Acer har afholdt sig fra at installerer masser af bloatware og holdt sig til et par essentielle app’s som deres PredatorSense. Her kan du justere alt muligt og se hvordan systemet har det. Læg mærke til de 6 knapper øverst. De kan programmeres så du let kan skifte indstillinger ud at skulle forbi app’en. Du kan skifte mellem 3 forskellige grupper hvilket giver 15 muligheder. Sammen med AMD Ryzen Master er det let at overclocke eller bare at lave en opsætning der passer til dine spil. Lyden skal også have ros. Det er blevet plads til et par højtalere og en subwoofer som giver en lyd som er sjælden at finde i bærbare. Det har så lidt at gøre med størrelsen. Når vi siger bærbar så er den i den voldsomme ende. Vi taler om 3,9 kg og det er uden strømforsyningen som vejer 1,2kg.  Har du tænkt dig at tage den med overalt så sparer du også udgiften til motionscenter.

På ydelsessiden så rammer den hvor du kan forvente for klassen. Du kan altid finde en producent eller en model som er kommet med nyere hardware og derfor er hurtigere. Den subjektive spiltest leverer det som jeg forventer og selv på nye spil så trækker den fint over 100 billeder pr. sekund og spiller du CS:GO så får du fuldt udnyttelse af skærmen på 144hz. Jeg savner lidt mere lys på skærmen. Generelt er det et område hvor jeg er blevet mere og mere forvent. Her er Predator Helios 500 lidt under gennemsnittet. Noget jeg så er meget tilfreds med er varmeudviklingen. Selv ved høj belastning så holder den sig måske ikke kold så væsentligt køligere end maskiner i samme klasse. Det har så sin pris på batterilevetiden. Den er ikke noget at råbe hurra for. Det højeste jeg har fået er to timer.

Samlet set er Acer Predator Helios 500 et solidt bud på en gamerbærbar til entusiasten. Stor skærm, lækker lyd, masser af tilslutnings muligheder, god byggekvalitet og en ydelse på den model vi har testet, som er på niveau med gennemsnittet for klassen. Det koster selvfølgelig på vægt, størrelse og batterilevetid. Noget af det bedste er at den holder sig dejlig kølig selv når den yder maksimalt.