Marvel_vs_Capcom3

Siden udgivelsen af ”Marvel vs. Capcom 3 – Fate of Two Worlds” officielt blev annonceret i april 2010 har vi med spænding ventet på det færdige resultat. Jeg har været lidt heldigere end de fleste, for den seneste måned har jeg kunne danne mig et solid indtryk af denne titel som udkommer til PS3 og Xbox 18. februar.

 

Der er nok ikke mange som ved, at forgængeren ” Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes” første gang så dagen lys på konsollen Dreamcast i 2000. Allerede på det på det tidspunkt kunne figther genren godt virke som om, at det hele er noget tilfældigt og mest baseret på at ”buttom mashe” – altså smadre løs på tasterne. Capcom, som har udviklet Marvel vs. Capcom (MvC), ønskede at gøre kamp spil lettere at gå til. Derfor ændrende de på den måde du styrer din figur. Der er gjort ved at have 3 taster for henholdsvist et mildt, et middel og et kraftigt angreb. Samtidig har du i MvC et “tag team” (eller hold) med 3 figurer du kan skifte mellem. Synes du ikke den figur du har i areanen fungerer mod din modstander, kan en hurtig indskiftning give dig den fordel du mangler. Der er også en tast til et lyn angreb fra én af de to figurer som sidder på bænken. Så gælder det blot om at huske hvilke taste kombinationer som giver det perfekte angreb eller forsvar.

 

 

Jeg synes at, du skal starte med at tage nogle runder mod den kunstige intelligens (AI) i Arcade Mode. Mest for at blive fortrolig med nogle af de 32 figurer og deres specielle egenskaber. Samt for at låse op for de sidste 4 figurer, så du har alle 36 figurer. I Arcade Mode har Doctor Doom slået pjalterne sammen med Albert Wesker, for at opnå herredømmet over både Marvel og Capcom universerne. Deraf navnet ”Fate of Two World” eller ”To Kloders Skæbne”. Ja, alt er ved det gamle. Super skurke mod super helte, hvor menneskene står på sidelinjen, i den evige kamp om vores lille planet: Jorden. Arcade giver dig også mulighed for at stive formen af, så din timing er perfekt til at udfører de combo’er som sikrer dig sejren. Ved at benytte dit ”License card” får du et samlet overblik over dine kampe og anden statistik. Når du har spillet nok kampe kan du også se din foretrukne spille stil, for at se om der er specielle områder du har behov for at øve. Du kan også lave 3 hold med dine favorit figurer og deres team angreb og farve. Enkelt og informativt.

MvC3 har selvfølge en ”Training Mode” hvor du kan prøve forskellige figurer, så du finder det team som passer din stil. Hvis du er ny til kamp spil kan du vælge en ”Simpel Mode” så du lettere kan lave combo’er, selvom du så er begrænset i mulighederne for at bevæge dig rundt. En funktion i Training Mode som viser at Capcom virkeligt tager genren alvorligt, er muligheden for at simulerer lag (eller latency) – altså den forsinkelse som kan være specielt i on-line spil. Du kan altså træne under forhold som svarer til at du spiller mod én i Australien. Det er ikke noget jeg har set før, og jeg tager hatten af for at nytænke og være realistiske omkring on-line oplevelsen.

Når du føler dig klar til at spille med den normale opsætning, er ”Mission Mode” det næste du skal i gang med. Her skal du løse forskellige udfordringer med en specifik figur. Det kan f.eks. være Air eller Team Combo, eller en anden af de angreb eller forsvar, som hjælper dig til at vinde en kamp. Du får brug for alle dine evner når du skal gennemfører ”Arcade Mode” og vinde over den mægtige Galactus. Husk at hver figur har sin helt egen slutning. Skal du have det hele med kræver det tålmodighed og øvelse. Synes du det er for svært kan du altid vælge en lavere sværhedsgrad. På ”Very Easy” kan alle være med.

http://www.youtube.com/watch?v=8xn78sHZRVI

Den største udfordring får du, når du spiller mod et andet levende menneske. Det er selvfølgeligt ideelt at spille to mod hinanden på samme konsol eller at gå on-line. Her kommer spillet for alvor kommer til sin ret. Selvom du ikke ønsker at bruge al din ledige tid på at kravle op af diverse ranglister, så skal du nok finde spillere som matcher dit niveau. Noget som jeg er positivt overrasket over, er balancen mellem de forskellige figurer. Du har faktisk en hæderlig chance for at vinde, uanset hvordan dit hold er sammensat. Selvom du nok vil se spillere som spammer med Arthur og MODOK. Altså bruger samme angreb hele tiden. Du kan føle dig hensat til en skydespil hvor der konstant regner projektiler af den ene eller anden art. Læs også artiklen ”Gentleman-regler i fightingspil” så du bliver værdsat som on-line spiller. Savner du lidt ekstra hjælp så udkommer en “Marvel Vs Capcom 3 Strategy Guide”. Den ser fantastisk ud, vurderet på beskrivelsen af Wolverine og Ryu som er gratis tilgængelige som pdf.

Den grafiske motor er et kapitel for sig. Jeg er overbevist om, at de små hjem bliver lyst op i farver og lysglimt når MvC3 sættes i din konsol. Hver figur har sine helt egne special angreb, som på glimrende vis demonstrerer den overlegne grafiske motor som spillet er bygget over. Det er en sprød grafik med levende og detaljerede baggrunde. Ønsker du det fulde udbytte er det masser af ekstra materiale at låse op for, sammen med muligheden for at se nærmere på hvert enkelt model i 3D. Ja, i 3D selvom det er et traditionelt 2D spil.

 

http://www.youtube.com/watch?v=UctWxKYo0W0

Detaljeringsgraden fra den grafiske side, går igen på lydsiden. Her er der både musik til hver enkelt figur, sammen med et talespor på enten engelsk eller japansk. Hvis du tilhører den trofaste fanskare vælger du selvfølgelig lyden så Capcom figurer taler japansk og Marvel taler engelsk. Ja der er nok af muligheder at lege med. Der er selvfølgelig også annonceret DLC hvor det mest spændende er ”Shadow Mode”. Her får du mulighed for at kæmpe mod AI som er modelleret over kendte og dygtige MvC spillere. Der er altså ikke noget at udsætte på den tekniske kvalitet og de fremtidige muligheder for udfordring.

Marvel vs. Capcom 3 er et velfungerende kampspil hvor du, uanset niveau, kan finde underholdning. Det er ikke så teknisk, eller kompliceret om du vil, som andre titler på markedet. Netop derfor vil du hurtigt kunne gøre dig gældende – også on-line. Hvis du læser, eller har læst, tegneserier vil langt de fleste figurer være gamle kendinge. De få mindre kendte er en dejlig afveksling og en chance for at få nye helte.  Marvel vs. Capcom 3 – Fate of Two Worlds er kvalitets underholdning til en kold tid. Nu skal vi én gang for alle få afgjort om Dante kan nakke Iron Man!

Imponerende flydende grafik

36 meget forskellige figurer

Meget høj teknisk kvalitet

Meget ekstra materiale om alle figurene

Savner funktioner som playback af kampe og tutorial