Astralis Group i FIFA: Globale ambitioner i flere esportsgenrer

0
636

Med 3 Major-titler og en rekordlang indtagelse af verdensranglistens førsteplads har Astralis over de seneste 3 år uden sammenligning været verdens bedste Counter-Strike hold. På internationalt plan har det danske hold, og organisationen bag, sat nye esports-standarder  indenfor performanceoptimering, sund livsstil og forretningsudvikling, og med etableringen af Astralis Group er der med udgangspunkt i netop den model nu udsigt til endnu mere fokus på dansk esports-succes!

Sammen med en række danske og internationale investorer har de oprindelige grundlæggere af RFRSH Entertainment nemlig frikøbt hold-delen af selskabet, hvilket betyder endnu større fokus på udvikling af verdens stærkeste esportshold og -brands.

I første omgang betyder det, at Astralis sammen med League of Legends holdet Origen bliver en del af det nye selskab Astralis Group og allerede nu kan organisationen løfte sløret for det næste skridt: Astralis Group henter én af verdens bedste FIFA-spillere som den første til det nye hold “Future FC”. 

Nikolaj Nyholm, grundlægger og CEO i Astralis Group, fortæller:

– Tanken bag RFRSH Entertainment var, at skabe et internationalt centrum for esportsunderholdning og med den store hold-succes og etableringen af BLAST Pro Series nåede vi rigtig langt mod det mål. Vi har hele tiden vidst, vi på et tidspunkt skulle separere Astralis og søsterholdet Origen fra BLAST-turneringsformatet, som RFRSH nu driver videre, og da vi fik muligheden for at købe hold-delen fri, var jeg sådan set ikke i tvivl om, at det var det helt rigtige, fortæller Nyholm, der fortsætter:

– Astralis er i sig selv en stor succeshistorie og kommer isoleret set ud med et overskud på driften i 2019. På internationalt plan er det enestående, hvad der er opnået med holdet og forretningen Astralis, og det er den del, vi nu kommer til at sætte turbo på udviklingen af indenfor Counter-Strike, League of Legends og altså FIFA-spillet, fortæller Nyholm.


FIFA: Henter Danmarks bedste 

Future FC’s første spiller er danske Fatih Üstün, som hentes hos Mesut Özil’s Team M10, hvor han senest deltog (som eneste dansker) i FIFA’s officielle eWorld Cup og endte i Top4. Fatih Üstün tiltræder officielt 1. Oktober.

Sportsdirektør Kasper Hvidt fortæller:

– Når vi går ind i en ny esportsgren gør vi det med samme ambitioner og investering som vi har gjort det med Astralis og Origen; det handler om, at arbejde med det bedste, der allerede eksisterer, men i de rammer, vi mener er optimale for at facilitere de bedste præstationer. Vi vil udvikle og forbedre spillerne, faciliteterne og måden, man tænker esports-performance og sådan bliver det også i Future FC. Det er den sunde livsstil med fokus på at skabe de bedste omstændighedere for vores spillere, så de kan præstere optimalt både på kort sigt og over en lang karriere.

– På sigt vil vi også arbejde med talentudvikling i FIFA, ligesom vi kommer til at investere i spillernes optræden uden for selve spillet. Det er et ekstremt spændende område, der rammer bredere end fx Counter-Strike, og det giver os nogle helt andre muligheder og områder at arbejde med – både sportsligt men også i alt det, der hører til, når man arbejder med de allerbedste indenfor en given sportsgren, fortæller Hvidt.

Nikolaj Nyholm kommenterer:

– FIFA, Counter-Strike og League of Legends har nogle ret forskellige kernemålgrupper, men det er alle spil, der har en ekstremt høj underholdningsværdi, der giver mulighed for at engagere målgrupperne på helt nye måder ifht al anden underholdning og sport. Når vi tager FIFA ind nu, er det fordi vi ser et voldsomt potentiale indenfor vores kerneforretning, i et spil, der som LoL og CS:GO sandsynligvis vil være endnu større om 10 og 20 år. 

Investorer fra sport og erhvervsliv

Med sig i Astralis Group har Nikolaj Nyholm sin medstifter fra RFRSH, Jakob Lund Kristensen, samt en række investorer fra den danske og internationale sportsverden og erhvervsliv.

– Der er mange, der har fået øjnene op for det vi gør og potentialet i at udvikle nogle af verdens største esportsbrands. Ultimativt er målet, at udvikle globale brands i samme kategori som Manchester United, Dallas Cowboys og de største brands indenfor traditionel sport. Det er på den baggrund kun naturligt, der er så stor en interesse fra aktører inden for både traditionel sport og erhvervslivet og med den investorkreds, vi arbejder med, vil Astralis Group være både solidt og bredt funderet fra start, konstaterer AG’s medstifter, der åbner for endnu flere hold på sigt:

– Vi har etableret en ekstremt stærk performance-model, der på både kort og lang sigt skaber skaber et solidt fundament for sportslige resultater, og vi har vist, hvordan vi gennem vores hold-, spiller- og brand-kanaler kan skabe stor værdi for kommercielle partnere. Det er modeller, vi kommer til at investere yderligere i, og målet med Astralis Group er, at opbygge hold og brands på internationalt topniveau. 

– Vi har nu tre hold, hvor vi både vil se spillere i den absolutte verdenselite, men også unge talenter, der via et stærkt performance fokus og personlig udvikling vil kunne udvikle sig til at blive internationale topspillere og -brands inden for få år. Vi har vist, at vi kan skabe en solid forretningsmodel og vi kan skabe nogle af verdens bedste og største esportsbrands. Med Astralis Group har vi nu givet os selv muligheden for, at tage de næste skridt i den udvikling, forklarer Nyholm.

Ud over Nikolaj Nyholm og Jakob Lund Kristensen træder sportsdirektør Kasper Hvidt og Kommunikationsdirektør Steen Laursen også ind Astralis Group, som bibeholder organisationens hovedkontor på Vesterbro i København. Her vil organisationen i første omgang bestå af en række nøglemedarbejdere, der arbejder indenfor social media, kommercielle partnerskaber, team management og administration.