Onsdag kl 18 dansk tid indleder Astralis jagten på endnu en titel, når holdet åbner den store Dreamhhack Masters Las Vegas mod det nordamerikanske hold compLexity. Turneringen, der har en samlet præmiepulje på 450.000 usd, hvoraf 200.000 usd går til vinderen, byder på stort set samtlige af verdens bedste hold, og der vil derfor blandt andet være mulighed for en gentagelse af forrige weekends vanvittigt spændende Major-finale mellem Astralis og det polske storhold Virtus Pro.

Astralis-træner Danny Sørensen glæder sig, men har stor respekt for konkurrenterne:

– Det er kæmpestort, at vinde en Major og indtage førstepladsen på verdensranglisten, men fra nu af bliver det kun endnu sværere. Alle øjne vil være på vores spillere, og konkurrencen er benhård. Nogle af de andre hold har samtidig forstærket sig, så det vil være en kæmpe bedrift, at vinde her i Las Vegas.

– Vi går ind som favoritter, og vores mål er at vinde turneringen, men man får intet foræret i denne sport. Selvom det lyder kedeligt, er den største opgave for vores hold nu, at tage turneringen én kamp af gangen. De har vist en stor mental styrke indtil nu, og det bliver også nødvendigt i denne turnering.

– Vi har selvfølgelig fejret Major-titlen, som den slags fortjener, og det har været vigtigt for mig, at give spillerne et par dages fri, men ellers har al fokus været på, at være klar til Dreamhack her i Las Vegas. Det er helt specielt at spille gruppespillet i selve casinoet, hvor der vil være mange mennesker og en masse trafik, og så håber vi selvfølgelig på at nå slutkampene i weekenden.

– De afvikles i MGM’s legendariske Grand Arena, hvor der forventes rigtig mange tilskuere. Det er et mål i sig selv at få den oplevelse med, lyder det fra træneren.

Dansk konkurrence

Astralis er i gruppe med bl.a. danske North, men det er ikke noget, Danny Sørensen og holdet fokuserer specielt på:

– Vi kender jo alle hinanden, og har det godt sammen, men når turneringen går i gang er modstanderen ligegyldig.

– Der er så mange stærke hold herovre, at vi ikke kan bekymre os om andre end os selv.  Lige nu forbereder vi os på compLexity, som er en forholdsvis ukendt størrelse og derfor sagtens kan overraske. Derefter afhænger programmet af resultaterne, men skal vi vinde, skal vi alligevel slå dem alle, konkluderer Danny Sørensen.

Astralis ligger lige nu nummer 1 på verdensranglisten. , og skal den placering forsvares, kræver det et godt resultat i Las Vegas.

Kampene kan følges live online på twitch.tv.
Læs mere om turneringen her: http://masters.dreamhack.com/vegas/