Den to uger lange Intel Extreme Masters i polske Katowice er én af esportens helt store begivenheder. Den absolutte verdenstop i de største discipliner kæmper om i alt 650.000 dollars, og i denne weekend afvikles finalekampene i CS:GO hvor Danmark har haft tre hold med i turneringen.

North nåede kvartfinalen, hvor de blev slået ud af brasilianske Immortals, mens både Astralis og Heroic har kvalificeret sig til semifinalerne – hvor de i en historisk kamp møder hinanden i kampen om den ene finaleplads. Heroic kvalificerede sig direkte til semifinalen efter sensationelt at have vundet sin gruppe foran nogle af de helt store forhåndsfavoritter, mens Astralis måtte igennem en kvartfinale, hvor de stensikkert slog ukrainske NaVi 2-0.

Andreas “Xyp9x” Højsleth fortæller:

– NaVi er normalt et ekstremt stærkt hold, og vi forventede en svær kamp. Samtidig har vi den ro på holdet, at vi ved, vi kan slå alle, så vi gik ind til kampen med god tro på tingene. At vi skulle vinde så sikkert overraskede os dog alligevel, men det giver selvfølgelig et ekstra boost

– Publikum er jo primært polsk, og da de helt store hjemmefavoritter blev slået ud tidligt, var deres sympati klart med naboerne fra Ukraine. Det er fedt, at spille i en fyldt arena med den stemning, men det er også et pres, når man kan mærke, man er på udebane.

Vild semifinale i vente

I semifinalen skal Astralis møde Heroic, som de til dagligt er naboer til i træningslokalerne på Vesterbro, hvor RFRSH Entertainment bl.a. lægger faciliteter til de to danske hold. Det giver kun semifinalen ekstra kulør ifølge Højsleth:

– Jeg forventer en vild semifinale. Heroic er klart underdogs, men det har de været hele turneringen, og det har kun givet dem ekstra motivation. De vandt deres pulje og slog nogle af verdens bedste hold på vejen, og vi kender dem jo hjemmefra. Det er et utroligt talentfuldt hold, og selvom vi har et godt forhold til dem uden for banen, er vi fjender i dag.

– Arena-showet her i Katowice sætter holdene ekstra op og det er bare noget helt specielt at spille denne turnering. Det er en turnering alle hold gerne vil vinde, så at have to danske hold i semifinalen fortæller virkelig meget om, hvor langt vi er nået i dansk CS:GO! Vi skal nyde kampen, men vi vil gøre alt for, at vinde den, runder Xyp9x af.

Semifinalen spilles kl. 16:20 og kan følges på twitch.tv. Søndagens finalemodstander bliver vinderen af amerikanske FaZe Clan og Immortals. Der er 250.000 usd til vinderen af CS:GO turneringen.