Fra på søndag d. 16. juli og en uge frem kæmper danske Astralis sammen mod 15 af verdens absolut bedste Counter-Strike-hold (CS:GO) for at genvinde den største af alle titler: Major’en.

Det sker i polske Krakow, hvor PGL Major-turneringen finder sted med finalespil 22.-23. juli i den gigantiske Tauron Arena med plads til mere end 15.000 tilskuere.

Præmiesummen på 1 million dollars fylder ikke det store hos Astralis’ in-game leader Lukas “gla1ve” Rossander:

– Vi er her for at nå så langt som muligt, og det, vi ønsker mest af alt er, at genvinde Major-titlen, vi vandt i januar for første gang. Det ville være historisk at vinde titlen back-to-back og vi har gjort alt for at forberede os bedst muligt, så vi kan hive pokalen med hjem til Danmark igen.

– Vi valgte, som det eneste af topholdene, ikke at deltage i den seneste turnering i Køln, netop for at forberede os bedst muligt. Vi har haft et 4 dages bootcamp og fået kigget på en del nye ting, og også fået finpudset mange af de gamle. Individuelt føler jeg også at vi har ramt et rimelig højt niveau, så nu handler det bare om at vi skal ud og vise det.

– Jeg vil gerne indrømme at det kriplede lidt i fingrene, da jeg sad og så de andre hold spille foran så mange tilskuere i Køln, men samtidig er jeg ikke i tvivl om at vi tog et meget fornuftigt valg ved ikke at deltage.

– Vi har haft tid til at arbejde med taktikken, og man kan godt forvente at se nogle ting, man ikke har set fra os før, men samtidig har vi også skulle huske os selv på ikke at ændre for meget af det, vi er gode til.

Om forventningerne til turneringen fortæller Rosander:

– Vi ved, hvor tæt det er og hvor hurtigt det kan gå galt, men vi har en forventning om at gå videre fra gruppespillet. Til seneste Major klarede vi den videre til top 8 med nød og næppe, og vi endte med at vinde det hele. Vi ved, det handler om at holde ved selvom det kan se sort ud nogle gange. Vi får modgang, det gør alle, men det handler om, hvordan vi tackler det mentalt og taktisk. Her føler jeg, vi står stærkt.

Vildeste nogensinde

Første modstander er brasilianske Immortals, og ifølge “gla1ve” er det ikke på nogen måde en let start:

– Immortals er en svær modstander at have i første kamp. De spiller virkelig som nat og dag og kan være virkelig stærke, når det kører for dem. Vi er dog godt forberedt og det er en kamp, vi skal vinde.

– Alle hold er svære i en Major, men SK og FaZe er de eneste hold, vi har tabt store betydningsfulde Bo3 (best of 3 maps) kampe imod, så de to hold er klart vores største konkurrenter til denne turnering. G2, Fnatic og North må være de underdogs som har en god chance for at snige sig ind i en top 3. Jeg håber, vi har heldet med os i lodtrækningen og ikke får FaZe eller SK i en potentiel kvartfinale, hvis vi skulle komme så langt.

Det helt store mål er, at vinde Major-turneringen to gange i træk og Astralis-holdet lægger ikke skjul på ambitionerne:

– At vinde back-to-back Majors ville være det vildeste nogensinde! Da vi vandt i januar var det som en drøm der gik i opfyldelse, og at vinde to i træk er nærmest umuligt i CS. Vi tror dog på os selv, og vi ved at hvis marginalerne går vores vej så kan vi slå alle hold. Det ville være så sindssyg en præstation, hvis vi kan gøre det, men det er det, vi alle tager derned for. Det er det, vi har tænkt på og arbejdet for. Det ville være så fedt, gentager Lukas “gla1ve” Rossander.

Astralis spiller første kamp på søndag d. 16. juli kl. 21:30 mod Immortals. Danske North, som også deltager i turneringen, åbner deres gruppespil kl. 18:30 mod amerikanske Cloud9.

Alle kampe kan følges på https://twitch.tv/pgl og yderligere information om program, resultater og turnering opdateres løbende på http://major.pglesports.com/