Jeg tror at gaming suverænt tager første pladsen når vi taler om hvor mange der går med sølvpapirshat. Så har du ikke fulgt med så er her nogle af de mere åbenlyse.

Vi lægger ud med Umbrella Corporation som er skurkene i Resident Evil, eller Biohazard, som er den oprindelige titel. Umbrella er den farmaceutiske virksomhed som fremstiller den dødelige T-Virus som omdanner sunde og raske mennesker til zombier. Den er et forsøg på at skabe supersoldater.

Når så den aktuelle virus, aka The Chinese Disease, har sit arnested i Kina og en biotech virksomhed fra Shang Hai benytter loge’et fra Resident Evil seriens skurk så er det let at sammenkæde. Samtidig mener mange at Corona er et anagram for Raccoon som er den fiktive by hvor Umbrella har hovedkvarter. Det kommer så ikke helt til at passe for den opmærksomme læser har set at der i Corona mangler et yderligere C for at det passer. Nå men hvis du føler for mere uhygge så er der en demo ude til Resident Evil 3 Remake.

Et af de helt store spil i 2019 var Death Stranding skabt af Hideo Kojima. Historien er om en kurer som fragter ting i en verden hvor alle har isoleret sig. Der er flere som nu bemærker denne sammenhæng. Fik vi sagt at Mads Mikkelsen er med?

Det er så ikke første gang at Hideo Kojima er kommet med et spil som forudsiger fremtiden. I Metal Gear Solid 2 forudsagde Kojima informations alderen, fake news, ekko kamre og meget andet. Så er Kojima’s spil et forvarsel om hvad der kan ske?

Længe før så har Blizzard haft en tilsvarende pademi i World Of Warcraft. Det var et uheld at Blizzard åbnede op for området Zul’Guurub som var beregnet til høj-level karakterer. Her kunne du kæmpe mod en slange med vinger kaldet Hakkar som kunne inficerer spilleren med sygdommen Corrupted Blood. Corrupted Blod kunne smitte andre spillere i nærheden. Det skulle gøre kampen mod Hakkar mere krævende fordi du mistede liv. Da du kan rejse (fast travel) så kunne spillere rejse tilbage fra området og hente nye forsyninger og dermed sprede smitten. Det var i september 2005. En stor del af smittebærende var kæledyr i WoW. NPC’ere (Non player Character) kunne også få sygdommen og da de aldrig kan dø så var de super smittespredere. Det er Wired som har hele historien.

Hvis du selv vil skabe din egen bakterie eller virus så kan jeg anbefale Plague Inc som findes på på Steam og mobile på App Store eller Google Play. Det er meget skægt at finde den rette balance mellem dødelighed og smittefarlighed.

Vi du gerne vil gemme alt om corona så kan vi anbefale enten Doom Eternal eller Animal Crossing. Under alle omstændigheder så skulle det som gamer ikke være svært at følge myndighedernes anbefalinger om at bliver hjemme. Der er også Tomb Raider spil gratis.

Så vi gør som myndighender og Razer anbefaler.