Mobiltelefonen er omdrejningspunktet i det danske computerspil ‘Silkes Mobil’, der henvender sig til de alleryngste børn. Spillet skal lære de små at oprette kontakter, ringe til Silke og hendes venner, sende sms’er og i det hele taget lege med mobiltelefonen

Ligesom de voksne
Spillet er det syvende i serien om Silke og henvender sig til børn helt ned til 3 år. Derfor er telefonien mest ment som leg, men alligevel med en bagtanke:

“Selvfølgelig skal det først og fremmest være sjovt, men børn elsker jo at kopiere voksnes brug af mobiltelefonen. Det udnytter vi i spillet til at udvikle barnets kommunikative evner, forståelsen for sociale relationer og evnen til at lytte,” fortæller Michael König fra Egmont og KreaKids, der står bag spillet.

Mormor taler volapyk
“Spillet har en ringefunktion, hvor barnet harsamtaler med Silke. De skal også oprette og benytte deres egne kontakter – det er selvfølgelig ikke en rigtig telefon og  mormor taler kun volapyk, men det er en sjov måde at lege nogle færdigheder ind i barnet,” slutter Michael König.

Silkes Mobil udkommer den 20. juni og henvender sig til de 3-6-årige børn