Sammen med det danske Destiny community Vikings of Destiny, har vi fornøjelsen af at bringe en guide til Destiny 2 raided Leviathan. Vikings of Destiny er et forum som samler alle klaner. Som klan nyder du godt af de mange guides, tips og tricks. Det er let at finde andre at spille med hvis din klan ikke lige har en aftale. Samtidig kan man som klan have sit eget private område med eget underforum og chat.

Intro

Anbefalet powerlevel er 270. Min anbefaling er jo højere jo bedre. Der er encounters som stiller krav til overlevelse. Hvis en spiller dør, har I 30 sekunder til at resse – ellers wiper I! Hver spiller har ét (1) Res i hvert encounter. Jeg bruger en kombination af Scout/Auto Rifle/Rocket Launcher til de indledende encounters mens jeg til Calus benytter Scout/Auto Rifle/Sniper. Nameless Midnight synes jeg virker godt evt. sammen med Martyr’s Make og en launcher med proximity og/eller cluster. Raid launcheren Sins of the Past er glimrende. Det samme er kombinationen af Ghost Primus og Conspirator fra raided. Som sniper er Borealis god allround. Der er også lækre pulse rifles som kan bruges som erstatning for AR, mens Merciless er en god allround heavy. Vælg noget som du synes virker for dig. Forvent at løbe tør for ammo. Derfor skal dit loadout med Kinect / Energy være generelt anvendelige. Bliver dit loadout for specialiseret mister du fleksibiliteten hvis der sker noget uventet. (Det kræver så mere Gevalia).

Embankment

Når I  lander på Leviathan så kan I løbe/hoppe hele vejen op uden at skyde på noget. Det er spild af tid at skyde det hele. Raided er en invitation fra Calus hvor i skal vise jeres værd som krigere. Det er jo Cabal som er en stor industrialiseret krigsmaskine hvor æren i kamp står over alt andet. Forestil dig det som en prøve i Colosseum i Romerriget.

Castellum

Castelleum er et stort områder som binder de fire forskellige encounters i Raided sammen. De fire encounter er Gauntlet, Royal Pools, Pleasure Gardens med afslutningen med Emperor Calus. Gauntlet er repræsenteret med krydsede økser, Royal Pools med en sol, Pleasure Gardens med en hund (warhound) og Calus med en kop.

I slutter altid med Calus mens de andre tre kan komme i vilkårlig rækkefølge. Der er døre fordelt rundt i området og det er der hvor et af de fire symboler lyser skal du starte. Koppen er jo altid til sidst. Der er næsten altid fjender tæt ved den dør som skal åbnes så det er til at finde. Området er let at navigerer rundt i da de enkelte ting er lette at genkende.

Der placeres 3 flag (Calisus Standards) i de tre hologram billeder foran det store dør som er aktivt. Hver flag har et af de tre andre symboler og Standard Bearer med flaget findes i tæt ved den dør med det tilsvarende symbol. Send to eller tre mand af sted for at slå hente flaget mens de tre eller fire bliver tilbage for at clearer (skyder) som mange adds (fjender) som muligt.

Når løberne kommer med flaget skal det beskyttes eller bliver det stjålet af en gul Standard Liberator. Der spawner en Loyalty Counseller som giver Liberatoren en skjold du ikke kan skade. Liberatoren skal tages med meele (nærkamp f.eks. kniv) da han selv er i en boble du ikke kan skyde gennem. Det står nederst til højre i skærmen når han dukker op. Når han er død fortsætter de 3-4 der står og beskytter med skyde alt hvad der bevæger sig.

Gentag indtil alle tre flag er placeret. Så åbner døren indtil den næste encounter. Denne fase skal I i gennem som indledning til alle encounters. Det er fire gange så den bliver hele holdet hurtigt fortrolig med.

Royal Pool

Dette er et symetrisk område hvor du finder 5 runde plader med orbs. Fire plader i hjørnerne og en i rummet i midten. Encounteret minder lidt om stafet løb fra Oryx raid hvis du har prøvet det.

Del i to hold hvor det ene hold tager de to øverste plader mens det andet tager de to nederste plader. Fordel så er der én som skifter med de øverst to og én som skifter med de nederste to. Rutinen er som følger: Alle hopper på pladen samtidig og så starter encounteret. Der kommer en dong lyd. De to som er i rummet i midten tager en orb (den respawner hele tiden) og udskifter med f.eks. den som står til højre. Den person der er afløst løber til midterrummet, tager en orb og skifter med den som er til venstre. Denne løber til midten og skifter med modsatte side. Og så videre.

Der kommer masser af fjender og en grim gul fætter lige foran hver plade. Det er vigtigere at holde sig i live end at stå på pladen hele tiden. Du skal kunne se at kæderne bevæger sig og du har ca. 5 sekunder hvor du ikke behøver at står der inde de stopper.

Det bliver I ved med indtil der kommer en dong lyd og de store kæder bliver låst. Så mødes alle i midterrummet. 4 mand står på pladen i midten og skyder de lilla lanterner mens de 2 andre skyder mobs. Start med lanternerne i bunden tættest ved indgangen. Så den venstre og sidst højre. Hold øje med counteren i bunden af skærmen. Når den rammer 0 skal i væk fra pladen og nakke den Counsellor der spawner.

Gentag indtil alle lanterne er ødelagt. Så er encounteret slut.

Pleasure Gardens

Den er noget mere krævende end de to foregående. Du kan starte med at skyde alt inden encounteret kan sættes i gang. Husk at skyde med på de gule for at få så meget heavy som muligt. Opgaven er at nakke 6 Warhouds. Her er et kort fundet på det store Internet.

Der er to som skal tage en orb ved statuen og lade den op i lyset på søjlerne. De andre fire skal tage en Pollen i rummet under. Dem med pollen skal finde en blomst. Så skal en af dem med orb “skyde” ned for at lade pollen dimsen op. Den skal lades op af en to-tre gange omgange. Der er en counter som gerne skal op i nærheden af 48.  INGEN må blive set af de hunde som patruljerer rundt. Når pollen er ladet op så skal alle angribe en Warhound. Brug kortet ovenfor til at matche hver enkelt guardian op med en hund. Du har så 30 sekunder til at skade Warhounds og nå tilbage til rummet hvor i kan være i sikkerhed. Rummet kan anvendes 3 gange.

Sådan løses den: De to med orbs skal guide højre og venstre side. Der er 3 blomster langs venstre og højre væg. Vi navngiver dem med 1 fra den store statue, 2 (ca. midt i) og 3 som er helt i bunden tæt ved trappen hvor man kommer ind.  De 4 på gulvet skal holde sig samlet og finde hen til en aktiv  blomst samtidig med at de skal undgår Warhounds. De to på toppen kalder L1, L2, L3 eller R1, R2, R3 (R=right,højre, L=left,venstre). Der er desuden to i midten (L0 og R0) de er svære at komme til at ramme med orb.

Der er en i gruppen på jorden som bestemmer hvor der skal løbes hen og som lytter til instruktionerne fra dem på søjlerne der kan se hvilke blomster der er aktive. Når der er samlet helst 4 blomster eller flere så angribes hundene. Hver spiller går direkte til den hund vedkommende har fået tildelt. Brug granater og rocket launcher. Hvis du har højt nok power level så kan hunden tages ned i én runde. Husk at der er færre hunde i runde to så hellere overlev end at tage chancen.

Og video med perspektiv fra den som tager orbs

Gauntlet
Du starter encounteret ved at at hoppe på de runde platforme. Dræb hvad der dukker op for at fylde måleren under hver platform med energi. På et tidspunkt spawner der to orbs. Dem samler løberne op hvorefter de bliver teleporteret ind i tunnelen.

Dem som har orbs skal løbe gennem gitrene med de 3 gange 3 huller. Der kommer en energi barrierer lige foran løberne. For at få den væk skal der skydes på de trekanter der er udenfor. Løberen kalder den række som er rød (top, midt eller bund). Så skal gruppen der står udenfor skyde de modsatte selvlysende trekanter. Kaldes der f.eks. top skydes midten og nederst. Derefter åbner gitteret. De to med orbs kan samle den gnist (spark) op som er i et af hullerne og komme videre til næste barrierer. Bliv ved indtil løberen igen kommer ud. Så skal løberen ind til fontænen i midten og dunke kuglen.

Det er lidt som med Royal Pools hvor I deler jer i to hold hvor den ene løber og de to andre skyder på trekanterne udenfor. Det som ses på videoen nederste er perspektivet fra en af dem som står udenfor. Her er hvordan en runde forløber:

Løberen samler orben op, en udenfor stiller sig på platformen mens den anden står foran platformen. Løber kalder midten, så skydes top og bund trekanterne. Der er altid en som har øverste og en som har nederste. I videoen har den som står nederst altid nederste. Når løberen hopper gennem barrieren så kommer der en counceler som skal dræbes. Det gør den som står foran platformen. Den på platformen løber (med uret) til næste platform, mens den som står nedenfor nakker counceller. Forsæt indtil løberen er ude. Løberen dunker orb i midten og så køres en ny tur.

Der er igen tre runder. Runde tre kan genkendes på at platformen bevæger sig tidt op og ned. Når løberne kommer ud skal I samles omkring fontænen. Alla tager en orb og skal så gennem løbefasen.

I bliver teleportet ind i tunnelen og skal løbe en tur rundt. Det gælder om at samle de sparks som er i hullerne. De skal I skiftes til to og to. Så første gang tager hold 1, 2 sparks, mens hold 3 hopper gennem uden at tage en spark. Næste gang tager hold 2 og 3, så hold 1 og 3. Det skal gå stærkt og dem som ikke har prøvet at løbe får her mulighed for at øve sig. I kan kun bruge 4, som skal tilbage til fontænen og dunke. Så er encounter slut.

Video fra den som løber, skyder og tager Councellors

Her er Gauntlet fra den som løber:

Emperor Calus

Så skal Calus klares. Der findes to områder trone rummet hvor Calus sidder (Thorne Room) og Shadow Realm. Det kalder vi for nemheds skyld Inde & Ude. Holdet skal deles i 2. Dem med mest damage er Indeholdet som primært kæmper i Thorne Room. Udeholdet skal skyde Psions.

Encounter starter ved at skyde koppen ude af hånden på Calus eller ved at gå om på tronen. Så skal der nakkes adds indtil Calus rejser sig og klapper. Så spawner der 4 Psions i trone rummet (inde). Dem skal I bare lade være. Alle bliver nu teleporteret til skygge verden (ude). De tre som er Indeholdet løber hen og tager en orb så de kommer tilbage til trone rummet. Her skal de holde sig i live og nakke Psions.

Udeholdet sætter sig bag en lille blå mur og holder øje med panden af Calus. Hver af de tre på udeholdet ser et forskelligt symbol (hund, kop, økse, sol). Fra venstre mod højre kaldes symbolet. (f.eks. hund, sol, økse).

Indeholdet nakker den psion som IKKE er blevet nævnt. I eksemplet nakker de den under koppen. Den lille mur forsvinder for udeholdet og de stoppes af næste blå mur. De kalder igen symbolet og nakker de psions der kommer.

Dette gentages indtil udeholdet står foran skygge Calus og skyder de kranier som kommer ud af munden på ham. Indeholdet skyder langsomt skjoldet af Calus. Der er en lille power tæller nede i hjørnet. Den skal over 60 inden skjoldet skydes helt ned.

Når det sker, tager de tre på udeholdet et orb og kommer ind i trone rummet. Start på bagerste højre plade og skyd på Calus. Når han løfter armen skal man videre til næste plade. Det fortsætter alle fire plader og starter . Derefter skal adds igen skydes indtil Calus klapper.

Han kan som på video tages ned i to runder. I anden runde er der huller for udeholdet så de skal holde øje med hvor de placerer sig så de ikke ryger ad helvede til.

Calus har som andre raid boss’er en final stand hvor han skal skydes ned. Husk det.

Ovenstående metode kan give en tid på omkring en time. Når I er færdige med raided så skal lootet hentes i Leviathan Underbelly. Det kan være lidt svært at finde rundt i, så kig over på forummet hos Vikings of Destiny. Forummet er åbent for alle. Hvis I har en klan så er der også mulighed for at have et lukketområde hvor I kan aftale hvornår I mødes til aktiviteter.

God fornøjelse med raided.