Man havde spået at E3 2022 skulle være første gang siden 2019, at det ville være muligt at afvikle eventet som man altid har gjort det med fysisk fremmøde. Men grundet corona og de nu flere varianter, så har det gjort det umuligt at lade større mængder mennesker at være samlet. Så derfor har ESA (Entertainment Software Association) valgt endnu engang at lade E3 2022 være en online-only begivenhed.

Ifølge en artikel på GamesBeat, fortæller ESA at valget er på baggrund af virussen. De siger blandt andet at det mest af alt er af hensyn til gæsternes og de der afvikler E3, helbred.

“Due to the ongoing health risks surrounding COVID-19 and its potential impact on the safety of exhibitors and attendees, E3 will not be held in person in 2022. We remain incredibly excited about the future of E3 and look forward to announcing more details soon.”

Vi kender det selv her hjemme i Danmark, at alt pludselig kan blive lukket ned eller restriktionerne bliver strammet. Derfor håbede man også sidste år i USA at vaccinen skulle gøre en almindelig hverdag muligt igen inden for den nærmeste fremtid. Men grundet den nuværende situation, så er det ikke forsvarligt at afholde events såsom E3 med flere tusinde af mennesker samlet.

Sidste år blev E3 2021 afholdt med adspredte pressekonferencer fra forskellige udgivere, en uge med livestreams og web indhold til at stille den største E3 tørst. Men allerede før sidste års event, var det usikkert hvilken form det hele skulle tage, eftersom store deltagerer havde meldt afbud såsom Sony og EA.

Vi må se hvad der sker med E3 2022, og heldigvis ved vi at der kommer rigelig med shows spredt ud på året.