EPOS er ude med en serie headset som alle går under betegnelsen H6PRO. Der findes to modeller hvor den ene kaldes Open Acoustic mens den anden er Closed Acoustic. Jeg har prøvet Closed som er designet til at holde lyden fra omgivelserne ude. Open modellen egner sig bedst hvis du gamer hvor der ikke er støj for omgivelserne eller du bare gerne vil høre hvad der foregår i resten af lokalet.

EPOS H6PRO er et helt klassisk headset som alene kan tilsluttes med ledning. Det gør det selvfølgelig super anvendelig på tværs af alle mulige systemer så længe der findes et 3,5mm jackstik. H6PRO leveres med to tilslutningskabler. Den korte som egner sig til konsol kontrollere og mobile enheder, mens den lange er velegnet til PC. Som sædvanlig har vi indvejet og vi rammer på den officielle GamersLounge køkkenvægt 330 gram. Det er jo ikke alverden.

Selve designet minder om en opdateret udgave af GSP600 fra dengang EPOS var en del af Sennheiser. Det synes jeg var en super headset tilbage i 2018. Så hvordan ser det så ud for H6PRO? Teknisk set så finder du alt det som kræves af et gamer headset fra øverste hylde.  Der er anvendt lækre materialer og byggekvaliteten er høj. Kopperne er med memory skum og har en kombination af mikrofiberstof mod hovedet og kunstlæder som isolerer mod omgivelserne. Det er den dyre løsning og så er det også min foretrukne. Det giver gør det behagelig at sidde med i timevis samtidig med at det filtrerer maksimalt støj fra omgivelserne. Højre kop har en diskret indbygget volumen kontrol. Dermed kommer hele designet til at fremstå skarpt og gennemtænkt.

I headsets så er den svage del altid mikrofonen. Her har EPOS gjort sig ekstra umage med bl.a. at have en mikrofon som indeholder støj reduktion. Selve mikrofonen er også lidt større end hvad jeg ellers oplever. Det giver en klar og tydelig formidling af din stemme selvom det ikke er lige så godt som en fristående mikrofon som streamerne bruger. Så har EPOS endnu engang tænkt sig om. Mikrofonbommen holdes magnetisk fast til headsettet så du kan pille hele enheden af. Se det er smart hvis du f.eks. er streamer. Så er der også en lille dækplade med så du kan holde det skarpe design. Nå ja og bruger du mikrofonen så muter du ved at bevæge bommen til lodret. Du hører et tydeligt klik. Det er også forbedret for i det gamle design havde bommen det med at bevæge sig ned igen. Ikke længere.

Lyden i de 42 mm store drivere er der intet at udsætte på. Det er, uanset lydstyrke, et fyldigt lydbillede hvor hele spekteret er repræsenteret. Noget af det jeg tydeligt kan føle er, at der er arbejdet med den træthed du kan opleve ved lange gaming sessioner. Nogle gange skal jeg bare have headsettet af og ”hvile ørene” uden at jeg kan forklare hvorfor. Dette oplever jeg slet ikke med EPOS H6PRO. Selv efter mange timer så føler jeg mig stadig komfortabelt afslappet. Jeg tilskriver dette den gengivelse af hele frekvensområdet som på underlig vis føles mere naturligt selvom alle lyde er kunstig skabt i en computer. Jeg har lidt nedsat hørelse på det ene øre og med H6PRO oplever jeg nuancer som jeg ikke har med andre headset. Det er virkeligt godt.

EPOS H6PRO er toppen når det gælder gamer headset med ledning. Det har et elegant design med en fantastisk lydprofil og en mikrofon langt over gennemsnittet. Den eneste rigtige ulempe jeg kan finde er at tilslutningen på selve headsettet er 2,5mm jack hvilket kan gøre det svært at finde et erstatningskabel. Da EPOS er gode til at leverer reservedele så forventer at lang levetid da du kan få andre kopper som typisk er det som slides.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægFørste trailer for UNCHARTED filmen udgivet
Næste indlægVulcan TKL Pro kommer i Arctic White
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
EPOS H6PRO er toppen når det gælder gamer headset med ledning. Det har et elegant design med en fantastisk lydprofil og en mikrofon langt over gennemsnittet.epos-h6pro-gaming-headset-anmeldelse