EPOS er kendte for deres gamerheadsets så EPOS S6 skiller sig ud fra deres primære produktlinje. EPOS S6 er et UHD 60FPS webcam i en robust aluminiumindpakning og den mest elegante løsning på en privatlivsindstilling jeg endnu har set. Rigtigt mange webcam’s har en fysisk klap som kan vippes foran linsen hvis du vil være helt sikker på at ingen kigger med. EPOS har et lille hjul som lukker for linsen. Det er nydeligt.

Efter jeg blev færdig med at lege med privatlivs indstillingen, så blevet det tid til at kigge på hvad jeg teknisk har mellem hænderne. Det er et klassisk eksternt webkamera som optager i 4K, det som kaldes UHD eller 2160p, i op til 30 billeder i sekundet (FPS) eller i 1080p/720p med 60 FPS. Det har to indbyggede mikrofoner med støjdæmpning via EPOS Connect. Så du er kørende til dine online møder uden ekstraudstyr. Det har en USB-C tilslutning og der medfølger kabel til både USB-C og USB-A. Hvis din tilværelse har karakter af nomade, så er der et lækkert etui med plads til kamera og kabel. S6 er diskret med sine mål på ca. 6 gange 4 gange 3 cm og en beskeden vægt på 80 gram. Sammen med etui og USB-C til USB-C kablet så vejer det sammen med tasken 200 gram.

Jeg har alene anvendt det med USB 3.0 fordi det er den knivskarpe gengivelse i 2160p som er styrken. USB 2.0 kan ikke trække den kvalitet. Det skarpe billede er kombineret med en sensor der virker under mange forskellige lysforhold. Automatikken justerer godt. Du kan selvfølgelig selv vælge at justerer og der kan du både via de almindelige indstillinger i operativsystem eller via EPOS Connect som findes til både PC og Mac. Noget som du måske ikke er opmærksom på ved webcam’s er, at de mere moderne som f.eks. EPOS S6 har mange andre funktioner. Det er en vidvinkel hvor du kan vælge mellem 90, 78 og 65 grader, S6 har også 8 gange digital zoom og det kan panorere. Ud over at du dermed kan indstille det så det passer til en fast situation, så kan nogle af de forskellige online mødeapp’s automatisk følge dig så du hele tiden er i midten af billeder. Der er nok ikke noget mange der tænker over at det er muligt, fordi det krævet et webcam som indeholder funktionaliteten. Og det gør EPOS S6. Nedenfor er EPOS S6 i en almindelige kontor situation med indstillinger fra MS Teams.

I dagligt brug så kan du folde en holder ud så det kan sidde over en skærm, du kan have det stående på et bord eller bruge standard ¼” gevindet som passer til et fotostativ. Det eneste som kan drille er USB-C kablet. For at få den gode billedkvalitet kræver det et kraftigt USB-C kabel der er så stift at det kan tvinge det lette kameraet i en forkert retning. Det må vi lære at håndtere for jeg vil have den god billedkvalitet der kræver den højere datahastighed. Billedkvaliteten er også i top og S6 leverer den kvalitet jeg er blevet forvænt med fra EPOS. Det yder godt i forskellige lysforhold og du skal have nogle helt specielle ønsker for at overstyre den glimrende automatik. Mikrofonen er også tilforladelig selvom den ikke på samme måde imponerer. Det virker på farten og til et mere fast setup vil jeg under alle omstændigheder vælge at have en af de mange eksterne mikrofoner som findes på markedet. Det kunne passende være EPOS B20.

EPOS S6 leverer et skarpt billede i 2160p selv under svære forhold. Det er altid en særlig tilfredsstillelse at have et produkt mellem hænderne som er veldesignet i en god byggekvalitet. Det egner sig godt til dig som streamer eller producerer andet med levende billeder. Det spiller direkte ud af kassen og med det lækre etui så er det også til at tage med på farten.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægEr Naughty Dog tæt på annoncering af nyt spil?
Næste indlægHyperX med Clutch Gladiate til Xbox
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
epos-s6-webcam-anmeldelseEPOS S6 leverer et skarpt billede i 2160p selv under svære forhold. Det er altid en særlig tilfredsstillelse at have et produkt mellem hænderne som er veldesignet i en god byggekvalitet. Det egner sig godt til dig som streamer eller producerer andet med levende billeder. Det spiller direkte ud af kassen og med det lækre etui så er det også til at tage med på farten.