Hvis vi skruer tiden tilbage til september måned 2010, så var det der Final Fantasy XIV så dagens lys for første gang. Nu skriver vi omkring 9½ år på kontoen, så nu er det tid til at gøre op om der stadig er gang i spillet.

I anledningen af de ret velkendte COVID-19 tider har vi i samarbejde med PR Nordic taget en tur ind i Final Fantasy XIV universet endnu en gang. Det er jo en god grund til at blive hjemme og spille noget ekstra. Så nu kom tiden til Final Fantasy XIV.

Sidst vi så ordentligt på spillet var da Final Fantasy XIV: Shadowbringers udkom. Der lavede vi en anmeldelse af spillet.

Det var tilbage i 2019 og langt fra kendskab til COVID-19, så dette er nok et godt tidspunkt at tage til sammenligning med nu når man kigger på aktivitet osv.

I 2019 (9 år efter spil udgivelsen) var der stadig ret godt aktivitet i spillet. Der er folk som spiller MMORPG spil som med det sammenligner det med spil som World of Warcraft og Rift når man ser på aktivitet. Men sådan vil jeg ikke gøre. Det er meget forskellige spil selvom de er under samme kategori.

Man skal måske også se på hvilke folk der spiller det og hvor meget de holder ved. Jeg er ikke ekspert, men jeg vil nok mene at jeg har spillet alle de MMORPG spil der er værd at spille. Final Fantasy XIV er et af de spil som har en evne til at holde på de dedikerede spillere. Og hvad er så grunden til dette?

Først og fremmest er det som holder den slags spil i gang events og nye udvidelser. Square Enix har en god fornemmelse af hvornår de skal smide en ny udvidelse på gaden. For de gør det lige når det er ”tid” til det i spillet. For det virker som de har en stor evne til at holde de faste spillere i gang.

Jeg har selv spillet med siden spillet udkom tilbage i 2010. Og mange af dem der spiller nu er stadig de samme. Den måde jeg selv spiller på er mest som meget aktiv når en ny udvidelse lander. Men det kan også være længe det holder ved. For ud over en ny udvidelse, så sørger man for at smide en masse nyt indhold op til den løbende.

Der kommer eksempelvis stadig indhold til Shadowbringers. Ud over det så er der løbende events i forhold til hvad årstid det er. Der har lige været et hyggeligt påske event i gang hvor man blandt andet kunne skaffe sig et kanin kostume. Det var nu en ret sjov ting at opleve.

Men ud over det, så er noget af det der gør Final Fantasy XIV så specielt er ført og fremmest det har et kæmpe bagkatalog. Dette er i sig selv ikke noget vildt. Men man har valgt op til flere gange at inddrage meget af det vi kender fra Final Fantasy universet ind i XIV verdenen.

De har endda trukket et raid ind som var inspireret af Nier Automata universet. Så man må sige at Square Enix gør hvad der kan gøres for at lytte til hvad folk ønsker. Og er det noget der giver mening, så gør de det. Det fandt jeg ud af da jeg fik en snak med Yoshida omkring Final Fantasy.

Sidst men ikke mindst, så er der noget der beviser at Final Fantasy XIV universet dyrkes af de helt harcore fans, er at spillet har sin helt egen Fan Fest. Sidste år var vi med til Final Fantasy Fan Fest i Paris. Det var en helt vild oplevelse, som I kan læse om ved at klikke her.

Den næste Fan Fest er allerede annonceret, og den starter i starten af 2021. Så må man håbe den bliver lige så vild som den sidste Fan Fest. Men mon ikke det gør. Jeg har stukket en finger i vandet og hørt mig omkring. Og folk er med sikkerhed klar på Final Fantasy XIV Fan Fest 2021.

Alt i alt, så må man sige at efter små 10 år så kan Final Fantasy XIV stadig. Det er et spil der bliver ved med at give os en masse nyt indhold. Og selvom det måske kan virke som det måske bare er mere af det samme, kan jeg skrive under på at det er det ikke.

Jeg vil sende en stor anbefaling til dem som ikke har prøvet det, at se hvad det er for noget. I kan gratis prøve en del af spillet ved at klikke her, for at starte jeres gratis konto.