farming simulator 01Så er det igen blevet tid til at sætte ploven i jorden og få sået vinterbyg, så det står klar til sæsonen 2014. Jeg er i gang med Farming Simulator 2013 der er udviklet af Focus Home Interactive. Det lyder en smule som TV serien Bonderøven, hvilket på ingen måde er tilfældet. Dette er et moderne landbrug med alt hvad der til hører af maskiner, bygninger og økonomi. Har du et ønske om at tættere på konceptet ”fra jord til bord”, så har du her muligheden uden at få beskidte fingre.

case600
Case Steiger IH 600 Quadtrac
Essentiel for enhver husholdning.

Jeg har, i modsætning til mange andre, faktisk en praktisk erfaring med at drive landbrug selvom jeg heldigvis ikke skulle leve af det. Der er selvfølgelig et stykke fra min røde Ferguson (ja det var ikke en veteran grå) med en tre furet plov, til den store bæltetraktor Case Quadtrac 600. Selv de første forsøg med en 8 furet-vendeplov kræver noget øvelse. Hvis det hele bliver for svært så kan du altid vælge at ansætte en til at gør det grove. Så har du også en mulighed for at se hvordan du manøvrer rundt for at få dækket hele marken.

Der er en række introduktioner for alle der første gang stifter bekendtskab med Farming Simulator. Vælger du samtidig begynder gården, så får du også instruktioner under vejs. Hvis din interesse for fødevarer primært stammer fra vakuum indpakkedes færdigretter, så lad os tage et par basis ting. For at korn, kartofler og andet kan gro så skal jorden forarbejdes. Populært skal det sorte vendes opad. Det gør du med en plov. Så er det tid til at få de knoldene til en fin homogenmasse med en harve, inden du skal så. Så er det bare om at vente indtil der skal høstes og afgrøderne kan sælges.

farming simulator 03Det lyder sådan set også enkelt nok, desværre koster alting penge og banken vil ikke låne dig mere end det de mener du er værd. Selvom Case 600 er en lækker slæde så skal der produceres meget inden du har de $350.000 den koster i spillet. Samtidig skal du købe jord holde øje med din PDA med priser, fodre kreaturer og meget andet godt. Der er altid et eller andet at give sig til. Det tager alt sammen tid og de første timer benyttes til at lære det mest basale og at finde ud af hvilke marker du ejer. Det er et spil der kræver tid.

Du kan tjene lidt ekstra ved at accepterer nogle af de bonus opgaver der dukker op. Jeg brugte hele formuen på en knækstyret frontlæsser, så jeg kunne flytte varer rundt. Det var desværre ikke sådan ligetil at mestre en frontlæsser og det piller lidt ved en af problemerne. Det er et meget virkelighedstro spil, bortset fra en lidt for simpel grafik. Derfor er instruktionerne desværre også mangelfulde og jeg savner specielt noget omkring husdyrhold.

farming simulator 02Farming Simulator er et glimrende sted at starte hvis du gerne vil prøve kræfter med at drive et professionelt landbrug anno 2013. På simulationssiden så får du en oplevelse der kræver andet og mere end bare at så og høste. Du skal planlægge og styre økonomi som påvirkes af alle de faktorer der også påvirker den virkelige verden. Desværre savner jeg bedre grafik og animation, udover en bedre instruktion i de mange elementer der påvirker resultatet af dine anstrengelser. Farming Simulator lander midt i skalaen. God fornøjelse.

[box_info]Spillet er anmeldt på PlayStation 3 og er leveret af PAN VISION/Focus[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægAugust Rosenmeier vinder DM i FIFA (igen)
Næste indlægNew Super Luigi U
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
farming-simulator-2013-anmeldelseFarming Simulator er et glimrende sted at starte hvis du gerne vil prøve kræfter med at drive et professionelt landbrug anno 2013. På simulationssiden så får du en oplevelse der kræver andet og mere end bare at så og høste. Du skal planlægge og styre økonomi som påvirkes af alle de faktorer der også påvirker den virkelige verden. Desværre savner jeg bedre grafik og animation, udover en bedre instruktion i de mange elementer der påvirker resultatet af dine anstrengelser.